פעימות מוקדמות מרובות ..........

דיון מתוך פורום  לב האישה

23/08/2017 | 00:03 | מאת: רלי

שלום ד״ר, אני בת 33 ,בהריון חודש שביעי, אבי חולה סכרת מגיל 50 וחוץ מזה במשפחה לא ידוע לי על צעירים שיש להם הפרעות קצב ,מחלות רקע אחרות אין לי, אקג יצא תקין ,ובאקו לב שנערך מלפני ההיריון נתקבלה תוצאה של אי ספיקת מיטראלית וטריקוספידלית, כרגע בהריון מתקדם אך גם מלפני ההיריון סבלתי מפעימות מוקדמות שנצפו גם בהולטר שעברתי כפעימות בודדות ועם הזמן התחלתי להרגיש אותן בזוגות ושלשות גם, ועכשיו בהריון ישבתי אתמול בלילה במנוחה ולרגע הרגשתי התקף של לפחות 15 פעימות רצופות ומהירות ממש עולות לי לגרון , נבהלתי נורא, מה לדעתך אני עוד צריכה לבדוק או לעשות כי אני חוששת שיש לי איזו שהיא בעיית לב

24/08/2017 | 16:00 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום רלי, פעימות מוקדמות היא תופעה שמופיעה אצל הרבה אנשים , הפעימות המוקדמות יכולות להופיע אצל אנשים בריאים בתגובה לחומרים מסוימים (קפה, אלכוהול) או בתגובה לחסרים שונים (חסר דם, שינוי במלחים) או בתגובה להפרעה בבלוטת התריס, מתח וחרדה ועוד. במקרים מסוימים הפעימות יהמוקדמות יכולות ללוות בעיה לבבית מסוימת. בהריון בעקבות עליה במשקל, עליה בנפח נוזלים, ירידה בכמות הדם ובעקבות גם השינויים ההורמונליים יכולה להיות עליה בפעימות המוקדמות. אני ממליצה לפנות לרופא משפחה שיבדוק אותך יבצע בדיקות דם לכמות הדם ולמלחים ולתפקודי בלוטת התריס, יבצע א.ק.ג ויחלט לפי התוצאות אם יש צורך לבצע גם הולטר דופק ואקו לב. תרגישי טוב

24/08/2017 | 16:42 | מאת: רלי

תודה רבה על המענה ד״ר, אני אציין שעברתי בדיקת הולטר שהדגימה כ3 פעימות מוקדמות אך ביום יום הפעימות הרבה יותר מרובות, עברתי גם מבחן במאמץ לפני שנה וקצת שיצא תקין,ועברתי אקו לב דופלר שהיה תקין חוץ מתופעה של אי ספיקה מיטראלית וטריקוספידאלית קלה , השאלה הנוספת שלי היא אם חלילה היה מדובר בבעיה לבבית באיזו בדיקה היא היתה מאובחנת ובאיזו בעיה היה מדובר? והאם הממצא באקו שציינתי כאן של האי ספיקה הקלה הוא משהו שיכול להיות קשור לזה? תודה שוב

12/09/2017 | 18:52 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום רלי, כמו שכתבתי לך פעימות מוקדמות זו תופעה שמופיעה אצל הרבה אנשים בריאים. בנוסף פעימות מוקדמות יכולות להופיע בעקבות בעיה לא לבבית (צריכת חומרים, חסר דן וכו) או במקרים נדירים על רקע בעיה לבבית. הבעיה יכולה להיות בעיה במבנה שריר הלב או המסתמים ויכולה להיות בעיה בהולכה החשמלית בלב. בדיקות כמו א.ק.ג, מיבחן מאמץ, הולטר ואקו לב בדרך כלל מאתרות אם יש בעיה. אי ספיקה מיטרלית או טריקספידלית, כל עוד היא קלה היא מופיעה אצל הרבה אנשים בריאים ואין לה משמעות. תרגישי טוב.

14/09/2017 | 04:40 | מאת: רלי

תודה רבה רבה על המענה !! :-)

11/02/2018 | 23:12 | מאת: קרן-אור

אם כל הבדיקות הללו לא מאתרות את הבעיה, כיצד ניתן לאתר אותה? האם הפעימות הללו מסוכנות?

מנהל פורום לב האישה