הסרת פוליפ קטן בהיסט' אבחנתית

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

15/01/2019 | 00:01 | מאת: רוני

שלום דר', בת 43, 2 לידות, ללא תוכניות ילודה. סובלת משרירן סבסרוזי 11 ס"מ ורחם מוגדל (600 סמ"ק). דימום כבד ואנמיה שטופלה עם תוסף ברזל. במסגרת המעקב אובחן עכשיו גם פוליפ קטן (18 מ"מ). האם יש טעם להסיר את הפוליפ ולראות האם משפיע לטובה על הדימום? (במקום לגשת ישר להוצאת רחם) האם ניתן להוציא פוליפ בגודל כזה כבר בהליך היסטרוסקופיה אבחנתית? תודה מראש!

אפשר להתחיל בהוצאת הפוליפ ולהמשיך בהתאם לקליניקה. לגבי הרדמה-זה להחלטת הרופא הבצע, את רוב הפוליפים שבגודל של כ-2 ס"מ כפי שאצלך רצוי להסיר

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית