היסטרוסקופיה לאחר הסרת שאריות

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

22/07/2018 | 13:15 | מאת: הדר

שלום ד"ר כהן-אילון, אני 3.5 חודשים לאחר לידה וגינלית. בביקורת שגרתית לאחר הלידה נמצאה שארית בחלל הרחם. עברתי ניסיון לטיפול שמרני ע"י ציטוטק ולאחר שהשארית נותרה עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית להוצאתה. בדו"ח הניתוח מצויין השארית הייתה בגדול 2X2 ס"מ והוסרה ללא שימוש בחשמל. כמו כן נכתב שהיה קושי להבחין בכניסת החצוצרות, ע"ר הידבקויות. התבקשתי ליטול פרוגילוטון במשך חודשיים ולחזור להיסטרוסקופיה אבחנתית/ניתוחית נוספת. מכיוון שיש לי רקע מורכב טרם ההריון - עברתי 3 הפלות ספונטיות שאחת מהן הושלמה ע"י גרידה וכן ניתוח להסרת מחיצה בשיעור של 80% - אני תוהה האם זה נכון לעבור התערבות נוספת בחלל הרחם (היסטרוסקופיה נוספת)? האם זה יכול להשפיע על פוריות עתידית, או שניתן לחכות לתקופה בה אשקול הריון נוסף? אצין שאני מניקה באופן בלעדי וקיבלתי וסת פעם אחת בעקבות הפרוגילוטון. בימים אלו באמצע החפיסה השניה. תודה מראש

שלום לך, אכן מדובר במקרה מרכב יותר, חשוב לוודא כי השיליה תוסר עד תום, אחרת את עלולה לסבול מהידבקויות קשות עד היעלמות הוסת כלל (תסמונת אשרמן) יש לפנות למומחה בתחום. בהצלחה! ד"ר שלומי כהן

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית