מצג עכוז

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

16/04/2015 | 12:42 | מאת: רינת

שלום ד"ר שווד, אני בשבוע 38+2, מצג עכוז כבר חודש וחצי. שתי לידות קודמות תקינות- טבעיות וקלות. הערכת משקל לפני יומיים: 2.900, שליה קדמית, כמות מי שפיר תקינה, בדיקת GBS נמצאה חיובית. כמו כן: פיזית אני קטנה ורזה. חוששת מאוד ולא מוכנה לשמוע על ניתוח. מוכנה לנסות היפוך עובר אצל אצל מישהו עם ניסיון, שוקלת לידת עכוז. 1. היפוך בביקור חולים: במידה ולא יצליחו להפוך את העובר (ובהנחה שיתפתחו צירים) האם ישלחו אותי ישירות לניתוח חירום? 2. לידת עכוז: על פי הנתונים לעיל, יש סיכוי ללדת לידת עכוז? 3. במידה והעובר יישאר מצג עכוז (מכל סיבה שהיא) עד לרגע בו יתחילו לי צירים. האם יסכימו ליילד אותי עכוז או לחילופין לנסות להפוך את העובר תוך כדי הלידה(בביקור חולים)? אודה מאוד על תשובתך!

שלום רינת, 1. אחרי נסיון היפוך לרוב האשה משתחררת הביתה וממתינה להתפתחות לידה גם במקרה של הצלחה וגם במקרה של כשלון (אא"כ היא מבקשת ניתוח) כי בד"כ לא מתפתחת לידה בעקבות הפעולה. המקרים בהם אנחנו נאלצים לבצע ניתוח חרום בעקבות ההיפוך הם נדירים ביותר (אני זוכר 3 מקרים ב- 22 שנות עבודה בחדר לידה). 2. ממה שכתבת את נראית מועמדת מצוינת ללידת עכוז (לידה חוזרת, עובר לא גדול). 3. אין אפשרות לבצע היפוך תוך כדי לידה כך שבמידה ותגיעי בלידה פעילה עם מצג עכוז, נעריך את הנתונים (משקל, מצג מדויק - עכוז לעומת רגליים ותנוחת הראש). במידה וכל התנאים יתאימו ללידה, תוכלי לבחור בדרך זו אך בכל רגע זכותך גם לבקש ניתוח. בהצלחה !!! ד"ר שווד 052-9126933

20/04/2015 | 09:01 | מאת: רינת

מנהל פורום לידת עכוז