דעה נוספת לקראת לידה

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

12/10/2014 | 16:13 | מאת: בתיה

שלום רב ד"ר שווד! רקע: אני בת 33 וסובלת מאנדומטריווזיס חמור עם הדבקויות רבות באגן. עברתי שתי לפרוסקופיות וסיבוך של פיסטולה באורטר הימני שגרם לדליפה בשופכן לתוך הנרתיק. הפיסטולה נסגרה עם הכנסת סטנט ב2010 והוצאתו לאחר 3 חודשים. לאחר מכן הפיסטולה חזרה, ואז שוב נסגרה עם סטנט זמני. בשנתיים שלאחר מכן הפסקתי את המחזור למניעת האנדומטריוזיס ולפני שנה וחצי התחלתי טיפולי פוריות ולשמחתי נקלטתי בטיפול השלישי, לאחר החזרת עובר בודד מופשר. כיום אני בשבוע 34 , מרגישה טוב אך עם כאבים כרונים עזים באגן כתוצאה מהאנדומטריוזיס וההידבקויות. במהלך כל ההריון וגם בסקירות, העובר שלי במצג עכוז. כפי שזה נראה העובר לא שינה את תנוחתו בכלל. שאלתי היא האם לדעתך משהו מפריע לו להתהפך? האם לאור ההיסטוריה שלי והמצג של העובר, כדאי שאני אתכונן ללידה קיסרית? (אני לא חושבת שאוכל לעמוד בכאבים הכרוכים בהיפוך) תודה רבה וחג שמח, בתיה

שלום בתיה, לא ניתן לשלול עיוות של הרחם עקב הדבקויות קשות אם כי סבירות זו נמוכה. בשוע 34, אחוז לא קטן של העוברים עדיין במצג עכוז כך שהייתי דוחה כל החלטה לשבוע 37 בכל מקרה. מאחר וניתוח קיסרי יכול להיות מאוד מסובך אצלך בגלל ההדבקויות הקיימות והסיכון לפגיעה חוזרת במערכת השתן או באיברים נוספים באגן, הייתי שוקל כל אפשרות כדי להגיע ללידה נרתיקית. אני מבין את הפחד שלך מכאבים בזמן היפוך אך החלמה מניתוח יכולה גם להיות מאוד כואבת במיוחד בגלל ההדבקויות. לא כל היפוך גורם לכאבים ותמיד אפשר להפסיק במידה ואינך מסוגלת לעמוד בזה. אפשרות נוספת היא לבצע הרדמה לקראת ניתוח קיסרי, לנסות להפוך תחת הרדמה ולבטל את הניתוח במידה וההיפוך מצליח. כמו כן הייתי שוקל ברצינות רבה אפשרות של לידת עכוז, במיוחד במקרה שלך. בעזרת הרדמה אפידורלית לא צפויים כאבים קשים יותר מאשר בלידת ראש וסיפור העבר שלך אינו מפחית את סיכויי ההצלחה ואינו מעלה את אחוז הסיבוכים. אני כן חייב לסייג המלצה זו כי במידה ויהיה צורך בניתוח דחוף במהלך הלידה, הגישה יכולה להיות בעייתית יותר עקב ההבדקויות ובמקרה זה יש יתרון לניתוח מתוכנן כאשר גורם הזמן הוא פחות משמעותי (הערה זו נכונה גם במקרה של ניתוח דחוף במהלך לידה במצג ראש). בהצלחה !!! ד"ר שווד. 052-9126933

12/10/2014 | 16:49 | מאת: בתיה

מנהל פורום לידת עכוז