תאומים, שאלות לרוב

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

05/02/2014 | 22:51 | מאת: עדי

שלום וברכה אני בת 31 בשבוע 31 להריון שני עם תאומים,שתי שליות ושני שקים, הריןו טבעי. בעבר לידה תקינה אך מוקדמת- שבוע 35.5 (הלידה החלה בירידת מים ונמשכה שעתיים וחצי). כרגע העובר המוביל במצג ראש והשני במצג רוחבי. יש לי מספר שאלות. 1.האם בכל לידת עכוז מכניסים יד לרחם כדי לתפוס ברגל העובר? או שזה תסריט אפשרי אחד וישנם אחרים 2. האם אפשר ללדת לידת עכוז בלא אפידורל? למה ממליצים על אפידורל בהקשר זה? 3. אם מתפתחת לידה כאשר העוברים שוקלים פחות מקילו וחצי (1.300-1.400) יש אפשרות ללדת לידה נרתיקית (על אף הסיכוי שהעובר השני יהיה במנח רוחבי/ עכוז)? תודה רבה.

שלום עדי, 1. אחרי שהעובר הראשון נולד בודקים מה המצג של העובר השני. אם מדובר בראש או עכוז, בד"כ פוקעים מים ונותנים לעובר לרדת ללא התערבות (פרט למתן פיטוצין ברוב המקרים). אם מדובר ברגליים או רוחב, בד"כ מכניסים יד לרחם ומנסים לשלוף אותו מרגליו. 2. בהחלט ניתן ללדת ללא אפידורל למרות שאני כן ממליץ להשתמש בשיטה זו כי זה משפר את שיתוף הפעולה ובמיוחד אם יש צורך בהתערבות תוך רחמית. 3. ניתן ללדת לידת עכוז נרתיקית מתחת ל- 1500 גרם אך ההמלצה היא לבצע ניתוח קיסרי כך שאם המשקל המוערך מתחת ל- 1500 גרם, הולכים מראש על ניתוח קיסרי לשני העוברים. אם שניהם במצג ראש, ניתן לשקול יילוד נרתיקי אך צריכים לדעת שאחרי הלידה של הראשון, השני יכול לשנות את מצגו גם אם הוא היה במצג ראש כל הזמן. בהצלחה !!! ד"ר שווד 052-912-6933.

מנהל פורום לידת עכוז