לידת עכוז לאחר קיסרי

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

19/11/2013 | 14:17 | מאת: אורין

שלום ד"ר בת 38. אני בשבוע 30. הריון תקין. העוברית במצג עכוז מהסקירה השניה. בעברי לידה ראשונה ואגינלית, לידה שניה קיסרי עכב מצג עכוז (ניסיון היפוך שכשל וכמה שעות לאחריו התפתחו צירים שהובילו לקיסרי חירום בפתיחה 7) , לידה שלישית וגינלית מהירה (לאחר שנה וחמש מהניתוח) וללא אפידורל. לפני ההריון הנוכחי חוויתי 2 אובדני הריון בשבוע 16 - לא נמצאה הסיבה להפסקת הדופק העוברי. אינני מעוניינת לעבוד ניתוח קיסרי נוסף (חוויה טראומטית עבורי במיוחד לאחר 2 לידות רגילות). האם אתה חושב שאוכל לעבור לידה ואגינלית במידה והעוברית תשאר במצג זה ובמידה וכל שאר הנתונים יאפשרו( מצע עכוז מלא/משקל סביר/כמות תקינה של מי שפיר וכו')? באיזה שלב של ההריון אתה מציע לי להגיע לייעוץ?

שלום אורין, אני לא שולל על הסף את האפשרות ליילד אותך בלידה רגילה במצג עכוז אם כי יש ויכוחים סוערים במחלקה בנידון ואני לא מבטיח לך שתינתן לי אפשרות לבצע את הלידה. בכל מקרה, במידה והמצג לא ישתנה עד שבוע 36, אני ממליץ להגיע להתייעצות לגבי אפשרת של היפוך או לידה. בהצלחה !!! ד"ר שווד 052-912-6933.

מנהל פורום לידת עכוז