לידת עכוז - הריון שני

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

05/11/2013 | 20:39 | מאת: מעיין

שלום רב, שבוע 37+5 עובר במצג עכוז מלא, בהריון קודם מצג ראש לידה רגילה עובר במשקל 3620. קבעו לי תור לקיסרי אלקטיבי בשבוע 39+5 אך איני רוצה ניתוח אני רוצה לידה רגילה!!! אז כמה שאלות: 1. הערכת משקל שבוע 36 - 3,100 עובר יחסית גדול והטכנאית אמרה לי שהראש גם יחסית גדול ומתאים לשבוע 38.6 (338 מ"מ) האם אכן נחשב גדול בשביל לידת עכוז? 2. מה הסכנות הכרוכות בלידת עכוז? ומה עושים במידה ונתקע הראש?? האם בטוח יותר בשביל העובר להיוולד בקיסרי? 3. האם אפשר לבקש לבטל את התור לניתוח ולבקש בכל מקרה להגיע כאשר הלידה מתפתחת עצמאית? האם יש לכך יתרון? 4. האם זה נכון שלידות עכוז הן מהירות יותר? שמעתי מספר סיפורי לידות על עכוז שפשוט נולדו מהררר בלי שהרופאים הספיקו לעשות משהו בנידון. תודה רבה מראש על הסבלנות והתשובות.

05/11/2013 | 20:44 | מאת: מעיין

שכשל. וכאב מאוד!!!! שני רופאים מיומנים ומומחים מאוד ניסו ולא הצליח.

שלום מעיין, 1. לא נקבע גודל מסוים של ראש שמהווה גבול עליון לנסיון לידת עכוז כל עוד מבנה הראש תקין (בהתאם לסקירת מערכות) אך אנחנו מגבילים את הנסיון למשקל מוערך עד 3800 גר'. 2. אף מחקר לא הוכיח שיש יתרון בניתוח קיסרי על פני לידת עכוז כל עוד אנחנו שוללים את המקרים הגבוליים והלא בטוחים (עוברים מאוד גדולים או מאוד קטנים או מצג רגליים למשל). כליאת ראש הינו אירוע מאוד נדיר סה"כ ואנחנו מאוד מיומנים במגוון של פעולות לחילוצו בביטחון. עובדה שב- 20 שנות פעילות, נתקלתי במקרה בודד של כליאת ראש קשה בעובר במשקל של 450 גר', בגבול החיות (במקרה זה, לא בוצע ניתוח קיסרי עקב סיכויי ההישרדות האפסיים עקב הפגות הקיצונית). 3. את תמיד יכולה לבטל תור לניתוח אלקטיבי ואף אחד לא ינתח אותך בניגוד לרצונך. במידה ואת בוחרת בנסיון לידה, מומלץ להגיע בלידה פעילה מה שמגביר את סיכויי ההצלחה. מצד שני אם העובר גדול ומתקרב ל- 3800 גר' את עלולה לפספס את המועד לכן אני ממליץ לבצע הערכת משקל חוזרת לקראת שבוע 39. במידה והערכת המשקל מעל 3500 גר', אני מציע להגיע לבדיקה והחלטה לגבי מועד ודרך הסיום. 4. מהנסיון שלי, לא במיוחד. אין הבדל לעומת לידת ראש. בהצלחה !!! ד"ר שווד 052-912-6933.

06/11/2013 | 00:00 | מאת: מעיין

אז אם הלידות לא קצרות יותר ואני משווה ללידה הקודמת שלי - העובר היה תקוע שעה וארבעים בתעלת הלידה עד שהוא יצא!!! במקרה של לידת עכוז הבנתי שזה מאוד מסוכן שהלידה תיארך כל כך הרבה זמן. (מקסימום 8 דקות!!) אז מה ניתן לעשות ע"מ לוודא שהלידה אכן תתקדם מהר ברמה כזו שלא תסכן את העובר ?? אני מאוד חוששת מזה. ומה יהיה אם אגיע ללדת לא בשעות הבוקר שהמומחה ללידות עכוז אינו נמצא? מה יעשו איתי?

מנהל פורום לידת עכוז