ניתוח או לידה נרתיקית?

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

26/08/2020 | 14:11 | מאת: שיר

שלום, אני שבוע 38 עם מצג עכוז,לפני שבוע היה ניסיון היפוך שלא צלח בזמן ההיפוך היה מיעוט מי שפיר מה שכנראה גרם לא להצליח, יש לי המלצה מהרופא ללידה נרתיקית כי העובר במשקל טוב והכל תקין, רציתי לדעת מה יותר בטיחותי לתינוק,לידה נרתיקית או ניתוח? והאם כדאי לקחת רופא פרטי? תודה מראש.

שלום שיר, בכדי לייעץ לך יש צורך בנתונים נוספים כגון גילך, הרקע המיילדותי שלך, מספר הלידות הקודמות, נתונים לגבי מהלך ההריון, הערכת משקל העובר והמצג המדויק (עכוז או רגליים). באופן כללי, כאשר מקפידים על כל הכללים והנהלים, לידת עכוז היא בטוחה מאוד ויש רווח גדול גם לאשה וגם לתינוק.

01/09/2020 | 21:06 | מאת: שיר

בעבר לידות תקינות במשקל 3100, זאת לידה חמישית, ההריון תקין חוץ משבוע 34-38 שהיה מיעוט מים,כרגע המים תקינים. הוא נמצא עכוז רגיל, הקטע שאף פעם לא הגעתי לשבוע 39 ועכשיו אני כבר שבוע 39 ויש מצב שהתינוק יחסית גדול(לפני 3 שבועות היה 2700). האם יש סיכון בלידת עכוז לתינוק?

מנהל פורום לידת עכוז