היפוך לאחר קיסרי + זירוז

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

29/06/2017 | 15:00 | מאת: כוכבית

שלום דוקטור, אני בשבוע 1 + 35, עובר גדול (הערכה: 3100 גר' אתמול), מצג עכוז, ריבוי מי- שפיר 30 AFI. כל הבדיקות יצאו תקינות. בעברי: לידה ראשונה נרתיקית, לידה שניה קיסרי עקב התחלת לידה במצג עכוז. האם ניתן במצבי לעשות היפוך חיצוני ומיד לאחריו זירוז לידה?

שלום כוכבית, יש לך מספר אפשרויות: 1. לבצע נסיון היפוך החל משבוע 37 מלא (37+0) ללא זירוז. כמובן, אם יש ריבוי מים יש סיכון גבוה שהמצג לא יהיה יציב והעובר יתהפך בחזרה שוב. 2. לבצע נסיון היפוך החל משבוע 38 מלא (38+0) ואז לזרז. עצם הזירוז אחרי ניתוח קיסרי מעלה את הסיכון לניתוח חוזר כך שלא בטוח שזה רעיון טוב אם אין תנאים צואריים טובים. כמו כן אם יש ריבוי מים משמעותי, הוא יכול להתהפך במהלך הזירוז. 3. מאחר ובנוכחות ריבוי מי שפיר, המצג בכל מקרה לא יציב, הגישה המקובלת היא לא להתערב ולפעול בהתאם למצב כאשר הלידה מתחילה: אם זה מצג ראש: ללידה רגילה אם זה מצג עכוז: לשקול לידה רגילה בהתאם למשקל העובר, סוג העכוז, מדיניות המחלקה ורצונך. אם זה מנח רוחב: ניתוח. בהצלחה !!! ד"ר שווד 072-3228192

02/07/2017 | 12:28 | מאת: כוכבית

תודה על התשובה! שאלה נוספת: אם אבחר באפשרות 3 - יש אפשרות ללידת עכוז לאחר ניתוח אחד בעבר? מה המדיניות בביקור חולים? ובשערי- צדק?

מנהל פורום לידת עכוז