בדיקה אורודינמית

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

14/09/2014 | 16:31 | מאת: אמנון

אני סובל זו תקופה ארוכה מלחץ בשלפוחית בעיקר בשעות הלילה גם אחרי מתן שתן מלווה בצריבות בזמן נתינה ואחריה. לאחרונה חלה החמרה בבדיקות אולטרה סאונד ערמונית מוגדלת (70 סמ"ק).וזאת לאחר טיפול ב- דואודרט. (PSA 1.8 ) הוצע לי ע"י אורולוג מומחה לבצע בדיקה אורודינמית לאיבחון. שאלתי: האם הבדיקה מסוכנת? ,האם היא כואבת ?והאם זהה לציסטוסקופיה וניתן לאבחן בה את אותם הדברים. אודה לקבלת התייחסות

שלום רב, ראשית מומלץ לבדוק שאין לך דלקת בשתן. בדיקת אורודינמקיה היא בדיקה עם קטטר שמודד את הלחצים בשלפוחית ואת יכולת האגירה והריקון שלך, הרגשתך והתפקוד הכללי של השלפוחית והשופכה. אין בה הסתכלות ישירה כמו בציסטוסקופיה. אם אכן טיפול תרופתי אינו עוזר לך, יש מקום לברר אם הבעיה היא בחסימת מוצא השלפוחית בשל ערמונית מוגדלת (ואז תרוויח מניתוח) או בעיה בהתכווצויות השלפוחית- ואז טיפול תרופתי אחר יקל עליך.

14/09/2014 | 17:07 | מאת: אמנון

ד"ר שירה חתומי, תודה על ההתייחסות ברצוני לציין שבמסגרת בדיקות מעקב לשלפוחית השתן לאחר הוצאת גידול בצעתי בחודש יוני השנה בדיקת ציטוסקופיה והכול היה תקין ולכן אני שואל אם יש צורך לבצע בדיקה אורודינמית. אודה על ההתיחסות .

שלום בשנית, הפרט שהוסף כעת- שעברת ניתוח הסרת גידול מהשלפויחת- הוא רלוונטי מאוד לתלונות שלך. הרבה פעמים יש הפרעות התרוקנות בעקבות הניתוחים הללו. אם אתה מאוד סובל והטיפול התרופתי שאתה נוטל לא עוזר לך האורולוג שלך יוכל להחליט אם לשנות לך טיפול (למשל לתרופה אנטיכולינרגית כלשהי שעובדת על השלפוחית ולא על הערמונית)- עוד לפני ביצוע הבדיקה הנ"ל. עדיין,כפי שציינתי בעבר- יכול להיות שהבעיה היא כן בערמונית ולכן אורודינמיקה תוכל לעזור לאבחן ולכוון לטיפול המיטבי עבורך. אנא המשך את ההתייעצות עם האורולוג שלך ישירות.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה