תכיפות במתן שתן

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

08/01/2012 | 08:20 | מאת: אבי

שלוב רב אני בן 27 בד"כ בריא. מזה תקופה ארוכה שאני סובל מתכיפות במתן שתן. בדיקות שתן ןUS תקינות ב2 בדיקתת זרע PH גבוה (6.8) המעיד על רמה גבוהה של שתן בזרע בבדיקת אורולוג (ויזואלית בלבד) נמצא כלי דם מורחבים באיבר המין לא בוצעה בדיקת פרוסטטה וניתן מרשם לspasmex שלא גרם לשום שינוי במצב. לאחר מחקר שערכתי זיהיתי שסימפטומים אלו קשורים לערמונית. האם אפשרי? ואם כן האם קיימים טיפולים לכך (ראיתי שבהמון מקרים מציעים עיסוי ערמונית)? תודה!

אבי שלום לך, - חלק ממה שאתה מתאר לא כל כך ברור לי..בוא ננסה לעשות קצת סדר בדברים: אם התלנות שלך הן הפרעות במתן השתן (תכיפות ודחיפות) ממש לא ברור לי מדוע עשית בדיקות זרע? אולי אתה מתכוון לבדיקות שתן? בנוסף, מה הכוונה "כלי דם מורחבים באיזור איבר המין (ויזואלית בלבד)"? האם נבדקת ע"י האורולוג?- אולי הוא מתכוון לווריקוצל? (כלי דם מורחבים סביב האשך). גם לתופעה זו אין כל קשר לתלונות שאתה מציין. "ספזמקס" זו תרופה שאומרה להקל עליך את הצורך והתכיפות במתן השתן, ולעיתים יש לקחת אותה לפחות חודש עד תחילת תגובה. תסמינים שציינת אינם ספציפיים ויכולים להיות קשורים לכל חלקי מערכת השתן תחתונה- שלפוחית, שופכה ואכן גם לערמונית. רצוי לבצע בדיקות שתן לשלול דלקת, להמנע משתיה מופרזת של קפאין ואלכוהול ולקחת משהו נוגד דלקת ובעיקר להרגע. עיסוי ערמונית אינו כלול בטיפולים במומלצים ועדיף להמנע מכך.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה