דחוף!

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

18/12/2011 | 19:53 | מאת: ש.

שלום רב, אני אדם בשנות השלושים לחייו, אשר אובן כסובל משלפוחית רגיזה. זאת לאחר בדיקות מקיפות אשר ביצעתי. ברצוני לציין כי אני סובל מנכות נפשית וכבד משקל (קרוב ל-200 ק"ג). לעצם העיניין. מזה כשנה וחצי אני סובל מבריחת שתן במהלך היום והרטבת לילה, מדי לילה ממש!!! לאחר שעברתי בדיקות מקיפות, הוחלט על טיפול בדטרוסיטול 8 מ"ג. לאחר שטיפול הנ"ל לא הועיל, הוחלט על מתן טוביאז 8 מ"ג. גם הטיפול הנ"ל לא הועיל כלל. הרופאים המטפלים המליצו לי\ על מנת להקל על סבלי, על שימוש בפנרוז (לאחר שלא נמצאו חיתולים במידתי). אך בשל עודך המשקל, אני סובל מתופעת "פין חבוי" ולכן גם השימוש בפנרוז ירד מהפרק. עברתי על כל המוצרים בנושא, אך לצערי לא "עליתי" על משהו המתאים לצרכי. אשמח ואודה להמצלת הד"ר! בתודה מראש, ש.

ש. שלום רב לך, ראשית חשוב שתפנים שנושא השמנת יתר משפיע באופן משמעותי ביותר על אופי ההשתנה וחשוב מאוד שתתחיל תהליך של הרזיה, שיקל עליך בכל תחומי החיים. שנית, אתה מציין שפרט לעודף משקל קיצוני אתה סובל מנכות נפשית.אם אתה מטופל בתרופות "פסיכיאטריות" כמו נוגדי דיכאון או חרדה - גם לאלו השפעות משמעותיות על מתן השתן ויכול להיות שכדאי לך, ביעוץ פסיכיאטר ורופא מטפל, לערוך רוויזיה לטיפול התרופתי שלך ולשקול שינוי מינון או שינוי תרופות בהתאם. היתי ממליצה לך לבצע יומן שתיה והתרוקנות למשך 3 ימים ברציפות, כל פעם ל-24 שעות: לרשום מתי, מה וכמה אתה שותה, ומתי וכמה אתה מרוקן. זה יכול לתת מידע מהימן: אולי התלונות שלך הן בשל ריבוי שתיה וברגע שתצמצם זאת -הן יעלמו? אולי אתה שותה בעיקר חומרים מכילי קפאין?( למשל קולה, קפה, תה, שוקו וכו')- וגם הפסקה של חומרים אלו תמתן את התלונות?.. היומן הזה גם מאפשר לנו לדעת מהי הכמות היומית של הפרשת השתן, ואם אתה מרוקן יותר מ 1/3 הכמות הכללית במשל הלילה, אזי יש לך כנראה שיתון יתר לילי (NOCTURNAL NURESIS) ובהחלט תוכל להעזור בתרופת מרשם בשם "מינירין", שאותה ניתן לקחת במקביל לתרופות כמו "טוביאס" או "דטרוסיטול". רצוי גם לבצע אולטראסאונד לדרכי השתן ולוודא שאין לך שארית שתן. תרגילי "אימון" לשלפוחית כמו "התאפקות" למשך שעה ,והתרוקנות יזומה וקצובה לפי שעון יכולים גם קצת להקל. בוודאי התרוקנות מלאה לפני השינה. תמיד כדאי להשלים את הבירור להפרעות כאלו בהשתנה בבדיקת אורודינמיקה שתוכל לשפוך יותר אור על מצבך. אם הבדיקות מראות שיש לך שאריות שתן גדולות (ואולי זו הסיבה להרטבה) אזי תוכל ללמוד לצנתר את עצמך (להכניס קטטר לבד) ואולי זה יהיה הפתרון האידיאלי. אל תשכח שרצוי כמובן לבדוק בבדיקות דם ושתן שאין לך סכרת! מקווה שההמלצות יעזרו.

19/12/2011 | 14:50 | מאת: ש.

ראשית, אני מודה לך מקרב לב על המענה הרחב והמקיף! ברצוני לציין, כי כל אשר ציינת, ממש כך, ביצעתי, ואף מעבר לכך! אך היום מרבית המאמצים הן שלי וכמובן אלו של אנשי מקצוע המטפלים בי, מופנים לדבר אחד והוא למצוא פתרון טכני להרטבת לילה. האם יש לך המלצה לפריט הנ"ל אשר יתאים למצבי? בתודה מראש, ש.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה