תכיפות במתן שתן

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

18/01/2013 | 15:03 | מאת: חנה

כבר כמה חודשים אני סובלת מתכיפות במתן שתן .עשיתי תרבית ונמצא שם חיידק escherichia coli קיבלתי אנטיביוטיקה אופלודוקס למשך שבוע , חזרתי על תרבית השתן ועדיין היה לי את אותו החיידק והרופא נתן לי אנטיביוטיקה אחרת בשם דיספטיל . חזרתי שוב על התרבית והיא היתה תקינה . אבל תכיפות השתן לא נעלמה כלל. אני רצה לשירותים לעיתים קרובות וקשה לי מאד להתאפק . מה עושים ?? תודה רבה לך ושבת שלום. אני בת 61 ועשיתי בדיקה גיניקולוגית שיצאה תקינה .

שלום לך חנה, אכן דלקות חוזרות בשתן הן גורם ידוע להפרעות שאת מתארת ולכן אם יש לך דלקות חוזרות שווה לדבר עם הרופא המטפל שלך על טיפול מונע ממושך, למשל נטילת כדור אנטיביוטקיה בודד למשך מס' חודשים, כל יום. אם זה לא עוזר ובוודאי אם תרביות השתן שליליות ואין חיידק- כדאי לשקול טיפול אנטיכולינרגי כדי להרגיע את תופעות שלפוחית רגישה. עם תרופות כמו ספזמקס, טוביאס, וסיקיר- יש לקבל מרשם מרופא מטפל.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה