בריחת שתן לאחר לידה

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

17/01/2015 | 11:32 | מאת: מייקל

שלום רב, לפני כשנתיים עברתי לידה ראשונה. מאז אני סובלת מדליפת שתן שהלכה והחמירה.מדובר בבריחה רצינית ואני מחליפה מספר תחבושות ביום. זה קורה במעבר משכיבה לישיבה,ישיבה מזרחית,צחוק ושיעול.אני ממש מרגישה שזה קורה ולא מצליחה לעצור את זה. למדתי תרגילים לחיזוק שריר רצפת האגן אך ללא הועיל. הלכתי לבדיקת גניקולוג שאמר כי הכל תקין. אגב בלידה עצמה הרופא אמר שהיתה לי צניחה של רצפת האגן. מה אפשר לעשות??

11/02/2015 | 14:28 | מאת:

את מתארת. דליפת שתן במאמץ. השלב הראשון בטיפול הינו תרגול שרירי רצפת האגן כאשר חשוב להתמיד ולתרגל כל יום. באם אין שיפור ישנן אופציות לטיפול או לניתוח -שאותו מעדיפים לדחותרק לאחר. סיום הריונותולידותמכיווןצוהריון לכשעצמו וכן לידה יכולים לפגוע בהצלחת הניתוח וכן מכיוון וההמלצה היא לאחר ניתוחים אלו ללדת בניתוח קיסרי. כיום ישנן אופציות לטיפול זעיר פולשני. כגון טיפולים בלייזר או הזרקת חומר מילוי לצוואר שלפוחית שתן בכל מקרה מומלץ לפנותלאורוגינקולוג לבירור והתאמת הטיפול בהצלחה