צריבה חריפה בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

22/01/2012 | 08:53 | מאת: חיפאי

אשתי בת 63 לפני 5 שנים נתגלה אצלה גידול מפושט של סרטן הרחם ועברה ניתוח שבו הוסרו הרחם החצוצרות השחלות ובלוטות לימפה. עברה 2 מחזורי טיפוליםכימו תרפיים (טקסול וקארבופלאטין), 25 טיפולי קרינה ו3 טיפולי ברכיתרפיה.לאחר מכן הייתה רמיסיה שחל שנה. בספטמבר 2011 במהלך ניתוח להשבת בקע טבורי נתגלו גרורות בכל חלל הבטן וכן 5 ליטר נוזלים שהופרשו כנראה ממקום הניתוח הישן. מזה למעלה מחצי שנה אשתי סובלת מצריבה ומכאבים חזקים בעת מתן שתן , לאחריו וגם באופן אקראי. היו לה דלקות וחיידקים בשתןאך הם טופלו ובתרבית השתן האחרונה שבוצעה לפני פחות מחודש לא נתגלו סימנים לדלקת או זיהום.הממצאים החריגים היו כדוריות דם לבנות ואדומות מעל הנורמה בצורה חריגה. רופאת המשפחה טוענת כי זה נובע ממחלת הסרטן ואי אפשר לטפל בזה. גם האונקולוג לא התייחס לצריבה. רופאת המשפחה הציעה לקחת כדורים נגד כאבים אך הם אינם מועילים. האם ניתן להקל על עאביה של אשתי.

23/01/2012 | 17:19 | מאת:

לאישתך סיבותרבות לפתח צריבה במתן שתן. במידה ותרבית השתן שליליח, ייתכן והדבר נובע מהקרינות שעברה. צריך לדבר עם האונקולוג המטפל על אפשרות של מתן אסטרוגן מקומי בצורת קרם.