זקוקה לעזרה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

25/04/2012 | 09:16 | מאת: חסויה

שלום, אני בת 40, מאז שאני זוכרת את עצמי יש לי בעיה של אכילת יתר והשמנה. אכילת היתר שלי בד"כ רגשית, ובעשור האחרון עשיתי הרבה מאמצים לירידה במשקל - בעיקר עקב בעיות בריאותיות (עד אז זה לא הפריע לי בכלל). מיציתי את כל האפשרויות, כשהאחרונה שבהם היה ניתוח טבעת להצרת קיבה לפני שנתיים. מאז ירדתי 25 ק"ג שזה בערך מחצית ממה שאני צריכה כדי להגיע ל BMI תקין. כמו כן, בשנים האחרונות אני לוקחת תרופות לאיזון נפשי, כשלאחרונה אני לוקחת סרוקוול וגאבאפנטין. בשנה האחרונה פתחתי פעמיים את הטבעת, בגלל שהיא קצת ננעלה והיה לי קשה לשתות. כעת הטבעת די משוחררת ובדרך כלל אני יכולה לאכול כמו שצריך. הבעיה היא שהתחלתי לרוב לרמות את הטבעת - במקום לאכול אוכל נורמלי ומשביע (שאותו אני מרגישה בטבעת ויכולה להפסיק אחרי כמויות שפויות), אני אוכלת אוכל מרובה קלוריות שעובר בקלות דרך הטבעת (כמו שוקולדים, גלידות) כך שבחודשים האחרונים עליתי בערך 8 ק"ג. למרות שהסרוקוול גם אמור לעורר תיאבון, אני מרגישה שהעליה הנוכחית במשקל היא לא בגללו, אלא בגלל שאני לא שומרת על עצמי. אין טעם שאלך לדיאטנית, כי אני כבר מכירה מה מותר לאכול, איך ובאילו כמויות, ובכלל מעקב אצל דיאטנית לא עוזר לי, אלא רק מכניס אותי לאי שקט ורגשי אשמה. בטיפול הפסיכולוגי עוד לא דיברתי על העליה במשקל, כי עד כמה שאני מכירה את הפסיכולוגית שלי היא לא באמת תבין למה אני לא לוקחת את עצמי בידיים. גם בעלי לא מבין למה אני לא שומרת על עצמי, ומנדנד לי לשמור על דיאטה. ואני מרגישה תקועה באמצע - מתמודדת עם רעב, עם חוסר חשק לאכול דברים בריאים וקושי לעזוב את האוכל באמצע. עצוב לי. שוב אני מרגישה שלא אכפת לי כמה אשקול - ובעלי כועס עלי על כך - הוא דואג לי מסיבות בריאותיות. מה עושים?

שלום, המצב שאת מתארת נשמע באמת לא פשוט, וחוסר האכפתיות שלך כלפי עצמך, כמו שאת מכנה זאת, קשה בוודאי לא רק לסובבים אותך, אלא גם לעצמך. נשמע מדברייך שאת מבינה שהדברים קשורים למקום רגשי שאת נמצאת בו, ולכן עבודה הכרחית היא עבודה רגשית, שתסייע לך להבין לעומק מה מביא אליו, מה מעורר אותו, וגם מה יכול לסייע בהתמודדות איתו.. אני מציעה לך לפנות לפסיכולוגית שעובדת איתך כדי להגדיר את הדבר כמטרה לעבודה משותפת, ואם "היא לא תבין למה את לא לוקחת את עצמך בידיים"- יכול להיות שצריך לפנות לאיש מקצוע מהתחום הרגשי המתמחה בהפרעות אכילה. בנוסף, חשוב לציין כי עבודה תזונתית אצל דיאטנית המתמחה בהפרעות אכילה איננה רק למטרות "מה מותר/אסור לאכול", שאת זה את כנראה יודעת, אלא ברובד אחר ועמוק יותר הקשור לדינאמיקה של האכילה. מאחלת לך בהצלחה בתהליך, קרן בלומנטל יניר, מטפלת באמנות.

מנהלי פורום הפרעות אכילה