הגברת תאבון

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

10/01/2012 | 12:38 | מאת: a.r

שלום, אילו תוספי תזונה או חומרים טבעיים עשויים לגרום להגברת תאבון. מדובר באשה בת 92 עם חוסר תיאבון ותת תזונה. תודה

שלום תוספי תזונה יובילו להגברת תאבון רק במידה ואכן יש חוסר בוויטמינים ומינרלים מסוימים. כך לדוגמה במקרים בהם קיים חוסר בברזל תוספת של ברזל משפרת באופן משמעותי את התיאבון. ראשית אני ממליצה על ביצוע בדיקות דם (בדגש על אבץ וברזל הידועים שבמצבי חוסר מובילים לחוסר תאבון ובהתאם לחסרים שיתקבלו (במידה ויתקבלו כמובן) יש להתייעץ עם דיאטנית או רופא משפחה לגבי תוספים. כמו כן חשוב לי לציין שפעמים רבות מצב תזונתי ירדו / תת תזונה מובילים לחוסר תאבון וכך למעשה רק מנציחים את התת תזונה... לכן חושב להתייעץ עם דיאטנית לגבי העשרת התפריט ע"י מזונות בעלי ערך תזונתי גבוה וצפיפות קלורית (כמו טחינה, אגוזים, ביצה וכו') ובמקרה הצורף אף להשתמש במשקאות העשרה (כמו אינשור פלוס, סופר שייק ועוד). בהצלחה עדי

מנהלי פורום הפרעות אכילה