עזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

01/07/2013 | 00:52 | מאת: x

שלום רב. אני בחורה בת 29, סובלת מאנורקסיה בתשע השנים האחרונות. בשלוש השנים שעברו אני מחלימה בקצב אישי משל עצמי, אוכלת מה שאני רוצה, כמה שאני רוצה, מתי שאני רוצה. הבעיה העצומה ולא פתורה שלי היא התנפחות לא נורמלית של איזור הבטן ברגע שאני רק שותה או אוכלת אפילו דבר קטן מאוד - כגון כריך או חטיף שוקולד. אני יכולה רק לשתות כוס נס קפה אחת ומיד - אתנפח. הבעיה מציקה לי מאוד ומבדיקה שערכתי גיליתי שכנראה יש לי עיכול איטי במיוחד עקב המחלה. אני יכולה לסבול מעצירויות ממושכות או משלשולים מידיים אחרי כל אוכל חדש או מתוק.חריף מידי שאני מנסה. חשוב לי לציין שהשתמשתי בכמות נכבדת של לקסטיבים במשך השנים האחרונות. שמעתי שישנם תוספי תזונה בשם אנזימי עיכול ותרופה ללא מרשם נגד גזים. האם אתן יכולות בבקשה להסביר לי מה ההבדל מה כדאי לי לנסות כדיי להתחיל להילחם בבעיה באופן מידיי, אני סובלת מאוד ונמנעת מללכת לים ולבריכה, ומללבוש בגדים צמודים בגלל הבעיה הזו. מלבד ייעוץ תזונתאי מה אני עוד יכולה לעשות כדי להקל על עצמי בזמן הקרוב מאוד? האם כדאי לנסות אנזימי עיכול ואם כן אילו? מה לגבי תרופה נגד גזים? האם זה עוזר כנגד התנפחויות בולטות לעין ולא רק הרגשה? מקריאת העלון הבינותי שהתרופה מיועדת להקלת הרגשת נפיחות - הבעיה שלי אינה רק הרגשה, אלא נפיחות מפחידה. תודה רבה, מחכה לתשובה.

שלום ראשית, אני שמחה לשמוע שכעת את נמצאת בתקופת החלמה, כול הכבוד ואל ייאוש !!! את מתארת בעיה שכיחה ומאוד מציקה בקרב מחלימים מהפרעות אכילה, הבשורה המשמחת שלאחר תהליך של "תיקון" תזונתי מערכת העיכול משתקמת והבעיה מתמתנת ואפילו נעלמת לגמרי (תלוי בתהליך ההחלמה). תרופות נגד גזים ו/או שימוש באנזימי עיכול יכולות לסייע נקודתית בלבד, כדי לטפל בנפיחות לטווח הארוך צריך ללמוד לאכול נכון - מבחינת כמות, סוג, רעב ושובע וכו'... ממליצה באמצעות דיאטנית אשר מתמחה בהפרעות אכילה. כמו כן, חשוב ביחד עם הדיאטנית לבדוק האם הנפיחות היא יותר אובייקטיבית או סובייקטיבית... כיוון שכידוע חלק מהפרעת האכילה מתבטא בחשיבה מעוותת סביב דימוי גוף. *** כמובן שיש מקום גם לבדוק בעיה פיזיולוגית אשר גורמת לנפיחות ע"י רופא גסטרו (שימוש ארוך טווח בלקסטיבים עשויה לפגוע במערכת העיכול). בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית

05/07/2013 | 23:21 | מאת: x

מנהלי פורום הפרעות אכילה