רע

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

08/03/2013 | 17:26 | מאת: עמליה

שלום, אני בת 24,אף פעם לא הוגדרתי כבולמית או אנורקסית,הייתי משקל 98 והיום אני שוקלת 59,לא הקאתי מעולם. בכדי לרזות-תמיד היה גבול שידעתי שלא אחצה אותו,אבל המחשבות וכמות הזמן אותו אני מקדישה לאיך אני נראית והאם אני שמנה עכשיו ואיך נראיתי לפני חצי שעה? וההיא כמוני או יותר ממני? זו התעסקות 24/7,אפילו הלילה אם אני מתעוררת,יש בי מועקה ואחרי כמה שניות אני נזכרת איך אני נראית ומה אכלתי לארוחת ערב ולא מצליחה להרדם עד שקמה להסתכל במראה. הייתי בטיפול אחרי שלא אכלתי שבוע. היה לי התקף חרדה באיזו שבת אחת וכמה ימים אחרי התחלתי טיפול פסיכולוגי,האמנם,מצאתי עצמי משקרת שוב ושוב ושוב למטפלת,לא מצליחה לספר בשום אופן מי אני ומה באמת אני עושה. אחרי שעזבתי אותה ניסיתי מישהי אחרת,אבל השקרים חזרו על עצמם. אפילו שקרים שלא קשורים כלל למשקל,פשוט המצאתי המון דברים,בכדי למלא את החלל שאמור להתמלא בדיבורים על הפרעת האכילה וכל מה שמסביבה. שוב הפסקתי טיפול. אני אובדת עצות,לא מצליחה להבין איך כל זה יפסק,אם גם כשאני נשבעת לעצמי לא לשקר בטיפול,זה קורה ללא שליטה,חשוב לי לציין שאני לא משקרת באופן יוצא דופן מחוץ לטיפול. אמרתי למטפלת החדשה שכבר עזבתי אותה,שבשאר הטיפולים שיקרתי,ואפילו שהיא ידעה את זה,שיקרתי לה ולא הצליחה לעלות עלי והרגשתי שאין טעם לשלם כל כך הרבה כשאני לא מדברת על המציאות בה אני חיה. אני לא מבינה מה הדרך הבאה בה אני יכולה לצעוד אל עבר הבריאות,למקום שאוכל לראות את עצמי במראה ולחשוב שזה בסדר. אשמח לעצה/פיתרון/תגובה... תודה.

שלום עמליה, נשמע שהטורדנות המחשבתית, וגם ההתנהגותית, מתישות מאוד.. גם אם לא היו אף פעם הקאות, וגם אם נדמה לך שאת לא חוצה לכיוון למטה את המשקל- ההתעסקות שאת מתארת נשמעת ככזו המסבה תסכול רב וקושי משמעותי. כמו שאת מבינה בעצמך- נשמע שאת זקוקה לעזרה חיצונית (טיפול..). שקרים וסילופי מציאות שכיחים בהפרעות אכילה. אנסה להסביר למה.. הפרעת אכילה הינה סימפטום, וכמו כל סימפטום- היא "באה "לספר" על כך שמשהו קיים תחתיה, וכרגע הגישה אליו חסומה (הפרעת האכילה היא הדרך של ה"דבר האמיתי" לצאת החוצה, כמו סוג של אבצס שמוציא דרך נקודה אחת מוגלה המעידה על זיהום בגוף למשל). הפרעת האכילה, ובעיקר הטורדנות סביבה, "מאפשרים" לא להתייחס לשום דבר, אלא לאוכל, קק"ל, משקל וכד', בעוד שברור שהמצוקה האמיתית היא אחרת. בהמשך לזה, ניתן לראות את השקרים כדרך של הפרעת האכילה לשכנע אותך לא להתעסק בדבר האמיתי, שעלול להיות כואב, קשה, מוזר, לפעמים אפילו לא ידוע ולא ברור לאדם עצמו, אבל בהחלט מעורר חרדה.. טיפול רגשי הוא המקום להגיע לתכנים הללו שמכוסים וממוסחים בדר"כ על ידי הפרעת האכילה. איש מקצוע המומחה בהפרעות אכילה, ומכיר את ה"טריקים" של הפרעה יכול להיות לעזר. בהצלחה, קרן בלומנטל-יניר מטפלת באמנות.

מנהלי פורום הפרעות אכילה