שאלה לגבי יחסי מין וBPH

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

14/02/2016 | 16:17 | מאת: אליהו

צהרים טובים אפרת, כמו גברים רבים אחרים בשנות ה50 התחחלתי לסבול מערמונית מוגדלת - אך התופעה עדיין לא הגיעה למצב המצריך בפעולה כירוגית ובמקום זה אני מקבל - בלת ברירה - טיפול תרופתי. הבעיה עם התרופות הללו היא שבמקביל להרפיית שרירי הערמונית ולהפחתת הלחץ הם מדכאים את היכולת להגיע לזקפה והיקף השפיכה ולפעמים יכולים אף לגרום לשפיכה הפוכה - שהיא איננה תופעה מסוכנת אך מאוד לא נוחה. האם קיים פתרונות כלשהן שיאפשרו תפקוד מיני תקין גם בעת שימוש בתרופות לערמוני או האם צריך פשוט, כפי שרופא אחד אמר לי, להשלים עם המצב ולקבל את העובדה שירידה בתפקוד המיני - לרבות אוננות - הוא המחיר שצריך לשלם כדי להתמודד עם BPH? (וכמובן שלאחר ניתוח כלשהי המצב מאתגר עוד יותר) בתודה מראש, אליהו

שלום לך מניחה שאתה מקבל תרופה בשם דואודרט או אבודרט שאכן עלולה לגרום לירידה בתפקוד המיני בגלל פגיעה בחשק, פגיעה בזקפה, ירידה בכמות הזרע ולעיתים שפיכה אחורית. תרופות יעילות אחרות לתופעה של ערמונית מוגדלת הן מקבוצת חוסמי אלפא או סיאליס יומי 5 מ"ג. לתרופות האלו אין פגיעה בתפקוד המיני אלא להיפך וזה מה שמומלץ ויכול לסייע לך לשיפור התפקוד המיני. גם טיפול מיני של שיחות עם מטפל מיני מוסמך יכול לסייע לך להתסגל לשינויים ולמצב החדש ולהתאים את ההתנהגות המינית לשינויים הגופניים והרגשיים שאתה עובר. במידה ואתה נמצא בזוגיות ניתן גם לצרף לטיפול את בת(או בן) הזוג. מאחלת לך הרבה בריאות אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

23/02/2016 | 16:45 | מאת: אליהו

תודה לך אפרת על תשובתך. אני אכן מקבל תרופות מקבוצת החוסמי אלפא (בעיקר אומניק) - לא שאלתי את הרופא לגבי האפשרות לשימוש בסיאליס כשהייתי אצלו ואני לא בטוח שהוא היה רושם לי אותו כי סיאליס היא מאותה קבוצת תרופות כמו ויאגרה המיועדות בראש ובראשונה לטיפול בתפקוד מיני (חסר זקפה) בעוד תרופות חוסמי האלפא נועדות להרפות את השרירים סביב הערמוני ולהפחית את הלחץ על צינור השופכה. אני בכל זאת הרגשתי ירידה בהיקף השפיכה לאחרונה ומדבריך אני מסיק שייתכן שהדבר אינו קשור לתרופות אלו בכלל. בהחלט אלך לייעוץ אם אני ארגיש שיש צורך בכך. בברכה, אליהו

מנהל פורום מין ומיניות