התלבטות לגבי טיפול תרופתי להתקפי חרדה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

17/05/2012 | 07:11 | מאת: נועם

לאחר סדרת התקפי חרדה/פאניקה בתקופה האחרונה(שבוע-שבועיים האחרונים) הלכתי למספר רופאים ביניהם פסיכיאטרים וקיבלתי המלצות שונות לטיפולים למצבי, כרגע גופי נמצא בעוררות יתר כבר מעל לכשבוע כאשר קשה לי לישון, מרגיש לחץ בחזה,קושי בנשימה, דפיקות לב מדי פעם וכ"ו. רופא אחד הציע להשתמש בSSRI(ציפרלקס). רופא שני הציע להשתמש בנוגד חרדה כדוגמת קסנקס 2-3 שבועות בשילוב עם מייצב כמו מודאל. והרופא השלישי הציע לי להשתמש בנוגד חרדה בשילוב עם SSRI(גם ציפרלקס). האם אפשרי להתחיל טיפול בחרדה במצב עוררות גבוה ע"י שימוש בSSRI ללא נוגד חרדה?קראתי בלא מעט תגובות בפורומים שהSSRI בהתחלה לפעמים אפילו מחמיר התקפים וכרגע אני במצב מאוד רגיש. אני מאוד נגד כדורים אך במצבי ייתכן כי לא ברור אם המצב יחלוף לבד ללא טיפול תרופתי, האם אפשר להשתמש בתרופות האלה למשך מספר שבועות עד שהגוף יתאזן ואז להפסיק אותן או שזה לחתום ברית עם השטן ולהמשיך אותם לתקופות ארוכות? השאלה השניה היא,הרבה ממליצים על הציפרלקס אך רק לא מזמן הייתה את הפרשה עם האח הגדול שהמתמודדים שקיבלו את התרופה סיפרו על תופעות לוואי נוראיות ושהם סבלו ולא הצליחו להתאושש מהתרופה, דבר שמאוד מרתיע אותי ולתרופות הללו יש תדמית מאוד שלילית מבחינת נזקים למוח ותופעות לוואי ככה שאני ממש חושש להתחיל עם הטיפול התרופתי. אני מודה מראש אם תוכל להינתן עזרה בנושא.

17/05/2012 | 11:45 | מאת: שני כרמי

נועם שלום. את ההמלצה על הטיפול התרופתי יכול לתת רק רופא מומחה שבדק אותך ויתאים עבורך את הטיפול הנכון ביותר, להערכתו. משך הטיפול בתרופות נוגדות דיכאון, תלוי במצב הנפשי וימשך כל עוד המצב יחייב זאת. חלק מהמטופלים מקבלים טיפול המוגבל למספר חודשים וחלק נזקקים לטיפול נוגד דיכאון למשך שנים. לגבי חששך מתופעות לוואי- כל תרופה יכולה לגרום לתופעות לוואי וסוג תופעות הלוואי וחומרתן משתנה מאדם לאדם. לא ניתן לצפות זאת. באופן כללי, אני מציעה לך לשאוב מידע הנוגע לתרופות מרופאים, רוקחים או מאגרי מידע מקצועיים ומוסמכים, דוגמת, אתר משרד הבריאות ולא מאמצעי תקשורת פופלריים. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות