הפלות חוזרות בתוך זמן קצר

דיון מתוך פורום  הפלות - הפלה, הפסקת הריון

28/10/2020 | 19:02 | מאת: נועה

ד"ר בר שלום, בת 36. ב 2019 הפלה ראשונה - החלה בדימום מס. ימים לפני וחום מס. שעות לפני הפלה. ב 2020 הפלה שניה - החלה בחום גבוה כשבוע לפני הפלה ודימום כ 4 ימים לפני הפלה. לציין כי הריון אחרון הושג ע"י IVF. היה הריון תאומים. בצעתי בירור הפלות חוזרות עפ"י הנדרש, אשר נמצא תקין בכל הגורמים. אך - מדד שחזר והיה חריג הוא CRP : סביב הפלה ראשונה היה 29.3. יומיים לפני הפלה שניה עמד על 51. בשחרור מבי"ח לאחר הגרידה של הפלה שניה היה 72. אך החום כבר נעלם מיד בסיום הגרידה... מה פשר ? האם מדדי CRP הללו בצירוף החום הגבוה שחזרו ב 2 ההפלות, מצביעים על סיבה אפשרית להפלות ? מיואשת ומבולבלת. חרדה להיקלט שוב ולחוות את אותו המצב. תודה !

Crp מוגבר בכל הריון ו לכשעצמו מראה על דלקת ואינו סיבה להפלות אינני יודע מה היה בהריונות ולא ברור לי מקור החום כל שאינני יכול לייעץ לך. רק מי שמכיר את כל הסיפור יכול לעזור. פני למרפאת הפלות חוזרות

מנהל פורום הפלות - הפלה, הפסקת הריון