קיסרי עקב גיל - דחוף!!!

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

13/09/2011 | 22:19 | מאת: נירית

שלום רב, אני בת 42, הריון ראשון.שבוע 41 + 1. הערכת משקל עובר 4100. עשיתי שתי העמסות סוכר והכל תקין.אני גבוהה -178 והאבא 180 כך שנראה לי שהגודל הוא עניין גנטי. הייתי היום בבקורת באיכילוב והרופא המליץ לי בחום לבחור בניתוח קיסרי ולא בזירוז. לדבריו השילוב של הגיל המבוגר, הריון ראשון וגודל העובר הופכים את הניתוח הקיסרי לאופציה מתאימה יותר עבורי. השאלה שלי היא האם אכן בגילי בהריון ראשון עם עובר גדול לידה טבעית הופכת לתהליך קשה ומסוכן לעומת קיסרי? תודה!

14/09/2011 | 14:29 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב נירית, לאור נתומייך לידה ראשונה בגיל מעל 40 עם הערכת משקל של העובר מעל 4000 גרם אני ממליץ לך בחום לאמץ את הצעת הרופא המטפל שלך ולעבור ניתוח קיסרי יזום. הטעם העיקרי הוא ששיעור פרע לידת הכתפיים בעובר במשקל מעל 4000 גרם גם כאשר העמסת הסוכר היא תקינה גבוה יותר מאשר במשקלים נמוכים יותר, אין לך רקע מיילדותי קודם אשר היה מקל על החלטת הרופאים לכיוון לידה רגילה במידה שבעבר ילדת ילד גדול מעל 4000 גרם ללא קושי. כמו כן יילוד בניתוח קיסרי בגילך יחסוך מעקב של הריון עודף וסיכון לאובדן מאוחר של העובר ברחם אשר שיעורו גבוה יותר בהריון עודף. מכל הטעמים הללו אני בהחלט חושב כי רופאייך המליצו לך המלצה מצויינת שאף אני הייתי ממליץ למי שהיתה פונה אלי עם מצב דומה. בהצלחה רבה, פרופ' אוריאל אלחלל

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים