שליה קדמית לאחר ניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

16/12/2018 | 19:15 | מאת: דנה

בת כמעט 40, שבוע 34...הריון נוכחי שיליה קדמית כרגע מצג ראש, הריון קודם לפני 12 שנה קיסרי בעקבות מצג עכוז. ברצוני לדעת מה המשמעות של שיליה קדמית לאחר ניתוח קיסרי? מה ההשלכות מבחינת ההריון הנוכחי והאם במצב כזה עדיף לידה רגילה או ניתוח קיסרי. אציין כי 7 שנים לאחר הניתוח עברתי ניתוח להוצאת גוש תת עורי מסוג אנדרומטריומה על צלקת הקיסרי. אודה לתשובתך.

16/12/2018 | 19:59 | מאת: פרופסור אוריאל אלחלל

שלום רב, אני מניח שהיתה לך לידה אחת קודמת בניתוח קיסרי. לשליה קדמית אין משמעות מיוחדת במידה שלא אובחנה כשליה נעוצה על הצלקת הקודמת. באשר לאפשרות לידה רגילה לאחר קיסרי הדבר אפשרי אך כרוך בכמחצית האחוז לסיכון לקרע של הרחם ואפשרות פגיעה בך ופגיעה לעובר במהלך הלידה. בהיותך בת 40 לא צפויות עוד הרבה לידות לאחר לידה זו וגם את זה יש לקחת למערכת השיקולים. כעת הנתונים בידיך היוועצי עם רופא הנשים שלך והחליטי יחד איתו באיזה דרך את בוחרת ללדת. בנוגע ל אנדומטריוזיס שהיה בצלקת הניתוחית הקודמת, התופעה קיימת אך נדירה עלולה לחזור גם בניתוח זה אם תבחרי בניתוח ואולם ניתן לטפל בה ברוב המקרים בניתוח קטן ויחסית לא מסוכן בהמשך הדרך. מאחל לך הצלחה, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים