כאבים ונפיחות בלסת כבר חודש

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

11/01/2014 | 01:13 | מאת: שמעון

שלום, יש לי כבר כחודש כאבים ונפיחות בסמוך למפרק לסת ימין, עם קשיים בפתיחת הפה ותזוזות הלסת וכאבים באכילה בצד ימין. נשללה בעיית שיניים או חניכיים, הופניתי למרפאת פה ולסת ונבדקתי ע"י מומחית למפרקי פה ולסת שטוענת שלא נראית בעייה במפרק. נבדקתי ע"י כירורג פה ולסת שאמר שפרוטיס ימין ללא נפיחות, הנפיחות והכאב הם באיזור אינפריורי למפרק הלסת הימני. יש לציין שבבוקר כשאני מתעורר יש לי שם כאבי תופת, ולאט לאט במשך היום ככל שאני יותר לועס זה כואב פחות, וחוזר חלילה למחרת בבוקר. נשלחתי לביצוע אולטרהסאונד בצד ימין של הפנים, הבעיה שהתור זה רק בעוד שבוע וחצי ואני סובל מכאבים איומים. השאלה שלי מה זה יכול להיות, אם זה לא בעיה במפרק ולא בלוטות רוק, ממה הנפיחות והכאב?

11/01/2014 | 13:44 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

ייתכן שמדובר בדלקת מקומית במפרק, או אפילו חלק מדלקת פרקים ראומטית או אחרת (גאוט, פסאודוגאוט), מחלת אגירה במפרק או כל אבחנה אחרת הקשורה לרקמות הרכות הסב-מפרקיות או השריריות שאינן מאובחנות הצילום רנטגן. סונוגרפיה היא הדמיה טובה רק לחלק מן האבחנות אך זוהי דרך לגיטימית להתחיל בבירור. כשתסיים את ההדמיה תגיע לבדיקה. ייתכן שיהיה צורך בניקור FNA או ביופסיה כדי להתקדם. אם אינך מסוגל לקבוע תור בזמן סביר דרך מערכת זימון תורים אתה מוזמן לתאם מול רחלה ישירות טלפונית 039377213. הצטייד בטופס 17 מרופא המשפחה. דר אלון

15/01/2014 | 12:09 | מאת: שמעון

שלום, בהמשך להתכתבותנו על הנפיחות בלסת ימין וקשיים לפתוח את הפה ביצעתי בדיקת אולטרסאונד. רשום לי כך: גבולות סדירים של הקונדיל. עם פתיחת הפה מודגמת גלישה תקינה של הקונדיל. מתחת וקדמית לקונדיל, מאחורי השלוחה הקדמית של הפרוטיס מודגם גוש היפואקוגני בגודל 16*9 מ"מ, גבולות הגוש סדירים המנה אחיד. בבדיקת דופלר צבע - הגוש נטול כלי דם. בבדיקת אלסטוגרפיה הגוש מעורב קשיח ורך. להשלמת בירור דרוש MRI. אשמח לדעת מה זה אומר, בכל מקרה התורים למרפאת פה ולסת ארוכים ואני לא יודע מה לעשות כדי לזרז את זה תודה

מנהל פורום אורתוגנטיה