עייפות וכבדות על סף עילפון אחרי כל ארוחה

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

17/08/2016 | 10:35 | מאת: אורן

שלום בן 30 , אוחבנתי לפני שנתיים בקע סרעפתי 3 ס"מ כבר תקופה מעל 3 חודשים אחרי כל ארוחה מרגיש כבדות בערך 5 דקות אחרי הארוחה ומין סחרחורות על סף עילפון (גם הדופק מאוד מהיר) לאחר כמה שעות זה חולף לאחר בדיקות דם הכל תקין US בטן עליונה כבד שמרמו שומני מה עלי לעשות כי לרופא משפחה אין תשובה

אורן שלום, ראשית, אינני יודעת אם אתה סובל מעודף משקל אך במידה וכן, ירידה במשקל יכולה לסייע. שנית, כבד שומני הולך פעמים רבות עם אכילה לקויה וריבוי פחמימות פשוטות, פירות ודברי מתיקה. במידה וזה המצב יש לעשות סדר בהרגלי האכילה שלך. כמו כן מומלץ לשים דגש על תכולת השומן בכל ארוחה מכיוון ששומן, בין היתר, מעקב את ריקון הקיבה ועשוי לגרום לתחושה של כבדות. בנוסף, מומלץ להימנע מארוחות כבדות במיוחד ולפרוש את הארוחות על פני היום. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו לבירור יותר מעמיק ובניית תפריט מותאם למצבך. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול