מעי רגיז ושלשול במשך תקופה

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

19/05/2020 | 10:51 | מאת: ארטי

סובל כשנה משלשולים מרובים לאחרונה הובחנתי כמעי רגיז , כל בדיקות דם למזון תקינים . שותה קולפרמין כחודש והמצב מדרדר ומדרדר . השלשולים בעיקר עד הצהרים ואז פוסקים .לרוב הגושים מפוררים מאוד ולפעימם ישנו שלשול עד חריף, אוכל טוב ועושה ספורט אך יורד ישנ ה ירידה במשקל . מה ניתן לעשות? השלשולים הם בעיקר בבוקר וכשאין שלשול הגושים מאוד מפוררים ולא זוכר כבר מתי היה יציאה רגילה מה ניתן לעשות ??

שלום רב, במידה וסיימת את הבירור הרפואי יש מקום לבירור תזונתי. ציינת בשאלתך כי "כל הבדיקות למזון תקינות" אך אני חייבת לציין שזאת לא אמירה שניתן להתבסס עליה מכיוון שאינני יודעת באילו בדיקות מדובר. קיימות היום בשוק הרבה בדיקות מזון למיניהן אשר לא בהכרח רלוונטיות לעניין המעי הרגיש או לתגובת מערכת העיכול לאותם המזונות. מעבר לכך ציינת שאתה אוכל "טוב". גם כאן, מה שנחשב טוב לכלל האוכלוסייה לא בהכרח טוב למי שסובל ממעי רגיש. אתה יכול לקרוא קצת יותר על הנושא באתר שלי. בכל מקרה, אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו על מנת לקבל הנחיות תזונתיות מותאמות אישית. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

12/06/2021 | 07:55 | מאת: דני

שלום, אשמח לדעת אם הבעיה נפתרה? ואם כן, כיצד? לצערי, חווה את אותה החוויה

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול