שלשול לאחר אנטיביוטיקה. דחוף

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

29/04/2019 | 15:16 | מאת: ליאור

אז אני אסביר בקצרה: ביום שישי נפלה לי שן שהוחזרה, נתנו לי לקחת אנטיביוטיקה נגד זיהום ואמרו לי לאכול רק רך וקר. מאז יש לי שלשולים רכים כאלה (לא נוזליים, סליחה על הגועל) מה הסיבה? מה יש לעשות בנידון? יכול להיות שזה בגלל הכלכלה הרכה? מחר יש לי ישיבה חשובה ואני לא יכול לצאת לשירותים באמצע. תודה מראש.

ליאור שלום, אין דרך לדעת בוודאות מה הסיבה לשלשולים - ייתכן והסיבה היא האנטיביוטיקה, הכלכלה הרכה, הטמפרטורה של הכלכלה או גורם אחר כמו ריבוי מוצרי חלב מהם נוהגים לאכול יותר במסגרת ההגבלות התזונתיות אליהם הונחת. בגדול במידה וההנחיות שקיבלת עדיין תקפות, כך גם ההנחיות שאוכל לתת לך מוגבלות. בהתבסס על הנתונים הדלים שעומדים לרשותי הייתי ממליצה לך לנסות להימנע בזמן הקרוב ממוצרי חלב ניגרים ולהעדיף מוצרים כמו חלב או יוגורט דל לקטוז. כמו כן מומלץ להתחיל לקחת פרוביוטיקה (אם כי אני לא צופה שזה יביא לשינוי מהיום למחר). בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול