שאלה בנוגע לרסק/מחית פירות

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

08/06/2018 | 19:52 | מאת: נ

היי, אני חיילת בת 20 ומאז ומתמיד הייתה לי קצת בעיה עם לאכול פירות חיים... לא נבלעים/מתעכלים הכי טוב (כאב בטן ואי נוחות), וגם לא הכי מושכים אותי באופן כללי. פרט לכך אין לי בעיה עם מזון מסוים, ואני חושבת שאני אוכלת דיי בריא. חשוב לי לשמור על תזונה מאוזנת ולאחרונה נדלקתי על רסק פירות - לרוב תפוחי עץ אבל יש גם סוגים נוספים, והתחלתי לצרוך באופן יומיומי. ברור לי שאין כמו פירות טריים, אבל בהיעדר יכולת או רצון לאכול אותם, האם רסק פירות שטעים לי ומתעכל טוב יכול להוות תחליף הולם יחסית? והאם יש תחליפים בריאים נוספים? תודה (:

שלום רב, אם את מוטרדת מצריכה לא מספקת של סיבים תזונתיים, ויטמינים או מינרלים בעקבות היעדר פירות בתזונה שלך - השאלה המתבקשת היא האם את מרבה באכילת ירקות? במידה והתשובה חיובית, את יכולה להשיג את כל הנ"ל מירקות גם ללא שימוש בפירות כלל. מעבר לכך אין בעיה לשלב מחית פירות כחלק מתזונה בריאה ומאוזנת (כפי שאת מציגה את התזונה שלך). בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

11/06/2018 | 19:18 | מאת: נ

תודה רבה על התשובה! (:

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול