בעייה בעיכול

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

20/07/2017 | 15:00 | מאת: רון

מה יכול לגרום לשלשולים פעם בכמה חודשים אם לאדם שסובל מזה אין מעי רגיז/מחלות כרוניות בקיבה וגם הבדיקות צואה שלו הם בסדר וגם פרוביוטיקה לא עוזר ? איך מונעים את השלשולים האלה שמופיעים בהפתעה ?

רון שלום, יכולים להיות הרבה הסברים לשלשולים אחת למספר חודשים. לא תיארת בפירוט במה מדובר ומדוע תופעה זו מטרידה אותך (במיוחד לאור כך שהיא מופיעה לעיתים רחוקות). בהקשר התזונתי יכול להיות שבמקרה אכלת ארוחה עתירה במיוחד בסיבים כמו סלט גדול במיוחד, יכול להיות שזה לאחר שתיית כוס גדולה של קפה הפוך על בטן ריקה או אפילו אכילה של כמות גדולה של גלידה, יכול להיות שאכלת ארוחה שומנית במיוחד כמו פסטה ברוטב שמנת או אפילו שניצל וצ'יפס. אלה רק מספר דוגמאות מעולם התזונה, אך למעשה יכול בכלל להיות שמדובר בעניין אחר כמו לדוגמה בווירוס או בתגובה גופנית ללחץ. אם העניין מטריד אותך ונראה לך חריג, אני ממליצה לך להשלים בירור רפואי ובמקביל להתייעץ עם דיאטנית גסטרו לקבל תמונה נרחבת יותר אודות הרגלי האכילה לך. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול