התייעצות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

13/06/2012 | 10:57 | מאת: מ

ד"ר שיכמן שלום, השאלה שלי קצת ארוכה ומורכבת. ילדתי את בני השלישי לפני כשנה וחצי. לאחר הלידה ובעקבות תלונה על טשטוש ראייה, קבע הנוירולוג בבדיקה מקומית כי יש לי שיתוק ראיה בעצב השלישי בעין השמאלית. הוכחתי לרופא כי זהו אינו שיתוק, אלא מצב מולד של העין. במהלך האשפוז לאחר הלידה עברתי סדרה של בדיקות: EEG, CT אנגיו, בדיקות עיניים ובדיקה אצל נוירואפתלמולוגית - הכל יצא תקין. 3 שבועות אחרי הלידה ביצעתי MRI, גם הוא יצא תקין, ובביקורת אצל הנוירואפתלמולוגית לאחר 3 חודשים - הכל תקין. מרגישה שעדיין לא חזרתי לעצמי מבחינה גופנית, נוטה לסבול מכאבי ראש, סחרחורות, עייפות נוראית.לאחר עמידה ממושכת מרגישה "זרמים" בצד הימני של עמוד השדרה, טשטוש הראיה עדיין קיים, בעיקר בעין הימנית - אני במעקב של רופאת עיניים שאומרת שאולי יש שינוי קטן ושאנסה להתאים משקפיים ולבדוק האם יש שינוי. בחודשים האחרונים מרגישה שאני מרבה לבלבל מילים (רוצה להגיד מילה ואומרת משהו אחר במקום) יש לציין שלמעט סוכרת קלה מהלך ההריון היה תקין. בלידה עצמה קיבלתי מנה כפולה של אפידורל בצד הימני. האם לדעתך יש מקום לבצע שוב בדיקה נוירולוגית לאחר פרק זמן כזה - CT ו-MRI ? האם יכול להיות שזו פגיעה מהאפידורל ? האם ייתכן שאני עוברת סוג של אירוע מוחי ? האם ייתכן שאלה סימנים של חרדה ? תודה על הסבלנות

18/06/2012 | 08:32 | מאת: ד"ר בוריס שיכמן

הייתי מוסיף בדיקות דם לTSH, CPK, ANTI-ACETYLCHOLINE RECEPTOR ANTIBODIES וחוזר לבדיקה של נוירולוג. אני מוכן לבדוק אותך במרפאתי בחולון, טל 03-5505534.

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים