האם אפיקסבן יכולה לעזור בפתיחת אוטמים במוח?

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

04/04/2018 | 04:34 | מאת: ליאור

שלום, סבתי סובלת מבעיות בזכרון, בעיקר בשליפה (עברה הערכה נוירולוגית מסודרת וקיבלה ציון נמוך מהמינימום הסביר). עברה צילום מח והנוירולוג אמר שקיימים אצלה אוטמים בכלי דם קטנים במוח שכנראה מביאים לבעיות בשליפה. הומלץ לה לנטול אספירין למניעת שבץ ואירועים לבביים עקב בדיקות הדם שלה ול"ד. מעיון באינטרנט אני רואה שאפיקסבן הוכחה כיעילה ביותר למניעת שבץ. 1. האם במהלך הזמן האפיקסבן יכולה גם למוסס את האוטמים? 2. האם TPA יכולה למוסס את האוטמים? האם ניתן לרכוש אותה באופן פרטי למטרה זו? 3. מהו הסיכוי שתדמם בנטילת אפיקסבן (הבנתי שלא ניתן לעצור את הדימום עם עירוי ויטמין K)? תודה רבה!

לליאור שלום רב, שאלתך מורכבת ביותר. להלן מידע כללי: 1. נוגדי קרישה כגון אפיקסאבן אינם טיפול בבעית זכרון. 2. נוגדי קרישה רגילים, כולל אפיקסבאן, אינם ממוססים קרישים במוח. 3. TPA ניתן אך ורק בחולים שחלו באוטם מוחי "חריף" בטווח 4.5 שעות לכל היותר ממועד הארעותו. אין לו שמוש לטיפול בבעיות זכרון. כאמור -- יעוץ פרטני, כולל חתירה לאבחנה מדויקת -- מחייב יעוץ מרפאתי ובדיקה. (ראה פוסט מיום 13.3.2018). בברכת מועדים לשמחה וברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים