ביצוע חור בגרון טריכאה

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

28/11/2011 | 20:58 | מאת: אורן

ערב טוב, אבי בן 79 סובל מזה מס' שנים ממחלת copd ומטופל תרופתית וגם במכשיר חמצן. כמו כן סובל מקצב לב מהיר (פרפור) ללא ניתוחים. כיום מאושפז בביה"ח מיום שישי לאחר שחלה התדרדרות במצבו ולאחר לילה שלם שטופל באמצעות מכשיר bipap ולמרות שרמת הסטורציה עלתה ל 97 לא הגיב בבוקר לכן חובר בהסכמת 3 רופאים למכונת הנשמה. לאחר יום הועבר לטיפול נמרץ והוא שם מזה שלושה ימים. כיום מונשם ומורדם והרופא מבקש כי נחתום על הסכמה לביצוע חור בגרון כי אינו רואה שיפור במצבו לפי הבדיקות הרפואיותת ולאחר מכן ישלח לשיקום נשימתי ויוכל לחזור לשגרה. רציתי לדעת מה הסכנות הכרוכות בחור הזה? והאם לא מוקדם מדי לאחר 3 ימים שבהם מונשם ומורדם לבצע זאת? או לחילופין הציע אלטרנטיבה נוספת להחזירו למחלקה פנימית מחובר ומונשם כפי שהיה. על מה היית ממליץ בשלב זה? אודה לתשובתך המהירה

שלום אורן מצבו של אביך ללא ספק קשה ואנסה לענות לך בקווים כלליים משום שאיני מכיר את פרטי המקרה. חיבור למכונת הנשמה דרך טרכאוסטומי ("חור בקנה הנשימה") הינה פעולה מקובלת המבוצעת בחולים שאין תקווה לשיפור נשימתי ולגמילה ממכונת ההנשמה. בדרך כלל הניתוח מבוצע לאחר לפחות 10 ימי הנשמה ולאחר שכשלו נסיונות הגמילה לחילופין אנו מציעים זאת מוקדם יותר - לחולים עם כשל נשימתי מתמשך כשאנו צופים שיזדקקו בעתיד הקרוב להנשמה חוזרת. עליך להבין שפעולת חיבור דחופה למכונת הנשמה - אינטובציה - הינה פעולה מסוכנת בפני עצמה, ולעומת זאת החיבור למכונת הנשמה דרך טרכאוסטומי הרבה יותר פשוט וקל. החסרונות הן כמובן קושי בדיבור. עם טרכאוסטומי קשה יותר לתקשר אם כי גם כאן יש מחברים - קנולות - המאפשרות דיבור. אסכם ואומר שבחולים עם מחלת ריאות מתקדמת שלא נראית אופציה מהירה לגמילה ממכונת ההנשמה - טרכאוסטמי יקצר את משך ההרדמה ויקטין את סיכוני ההנשמה במחיר של פגיעה מסויימת באיכות החיים. עוד פריט מידע חשוב הוא שניתן בכל עת לסגור את הטרכאוסטומי ולהחזיר את המצב לקדמותו. בהצלחה לך ולאביך דר נמרוד מימון

18/07/2015 | 13:20 | מאת: דקלה

האם ניתן לתפקד מהבית עם חור בגרון ומה ההשלכות

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה