copd

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

30/04/2013 | 22:58 | מאת: הבת הדואגת

שלום, אמא שלי סובלת מ COPD כנראה שנים רבות אבל הובחנה בחולת אסטמה. לאחר בדיקות של תפקודי ריאה נאמר לנו שהריאות מתפקדות 40%. קיבלה משאפים חדשים ששיפרו דרמטית את איכות החיים, יש לציין האימי מתפקדת כמעט רגיל, לאחרונה החלו רגליה להתנפח האזור הקרסול. רציתי לדעת האם יש קשר ל COPD. חשוב לציין שאימי עברה לפני 20 שנה ניתוח להחלפת מסתם בלב, הלב מתפקד בצורה תקינה, (נבדקה בשבוע שעבר). תודה מראש

שלום רב יש בהחלט קשר בין נפיחות ברגליים ומחלת ריאות כרונית אך הקשר הוא דרך אי ספיקת לב של הצד הימני של הלב אקו לב בדרך כלל מתקשה לזהות בעייה זו חשוב להקפיד על דיאטה דלת מלח והגבלת נוזלים של עד ליטר ביום. ממליץ גם לבדוק הפרעת שינה וירידת אחוזי החמצן במהלך הלילה, ובבדיקת האקו להתרכז בשאלת יתר לחץ דם ריאתי מעבר לזה אין לי הצעות נוספות. דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה