כובד בנשימה,לחץ בחזה ובבטן עליונה

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

08/08/2018 | 23:25 | מאת: אנדי

שלום ד"ר. אני בן 32 גובה 1.8 משקל 75.מעשן 12 שנה חצי קופסה עד 15 סיגריות ביום.עד לפני שלושה חודשים הייתי מתאמן בחדר כושר עושה ריצה קלה כל אימון פעמיים שלוש בשבוע. בעבודה הייתי זז הרבה עבודה פיזית.לפני שלושה חודשים קיבלתי התקף חרדה.כרגע אני נמצא בטיפול תרופתי ופסיכולוגי כבר חודש וחצי. בתקופה הזאת התחלתי לעשן יותר וניסיתי לעבור לסיגריה אלקטרונית עישנתי אותה חודש.מאז התקף חרדה מרגיש כובד בנשימה,לחץ בחזה ובבטן עליונה הרגשה שכעילו הריאות שלי לא נפתחות עד הסוף,ומדי פעם מרגיש חירחורים בנשימה עמוקה,לפעמים שיעול יבש ,אין ליחה.מאז עשיתי בדיקות :בדיקות דם, צילום ריאות,אק"ג,אקו לב במאמץ,הולטר 24 שעות,אולטרסאונד בטן עליונה,שתי בדיקות לזיהוי הליקומבקטור.כולם יצאו תקינות.רק בהולטר אובחנו פעימות לב מוקדמות לא מסוכנות.הרופא אמר אם זה לא היה לפני התקף חרדה אז כנראה זה ביגלל חרדה.היום עשיתי עוד בדיקה תיפקודי ריאות.אשמח לקבל עזרה בפענוח הבדיקה.וחוות דעת אם אפשר?ממה יכול להיות כובד בנשימה ? אני כבר לא יודע האם זה פיזיולוגי או מחרדה.אצרף קובץ של בדיקה תיפקודי ריאות.

שלום רב תלונותיך נשמעות ממקור נפשי אנא פנה גם לרופא ריאות לקבלת חוות דעת לגבי מצב העישון ודרכי הנשימה והדרכים בהן ניתן להיגמל מסיגריות בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה