כמה שאלות בנוגע לממצאים של ספירת זרע

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

06/10/2018 | 16:14 | מאת: הדר

שלום, אני ובעלי בני 26 מנסים להרות במשך חצי שנה. רופא הנשים שלי הפנה אותנו לבדיקות, המעקב זקיקים שלי נראה תקין, מחזור סדיר. בדיקת הזרע של בעלי הדאיגה אותנו מאוד. תקופת התנזרות: 3 ימים צבע: צהבהב צמיגות: normal ph: 7.4 נפח: 3.4 ריכוז: 6.6 כפול 106 תנועה: 9% (פרוגרסיבית 6%, מקומית 3%, ללא תנועה 91%) ליקוציטים: אין תאים תקינים: 2% (פתולוגית ראש 92%, פתולוגיית זנב 6%) פניתי לרופא הנשים והוא הסביר לי שעם תוצאות כאלה צריכים לפנות לIVF (בעיקר בגלל התנועתיות) הוא ביקש שבעלי יחזור על הבדיקה בעוד חודש וביום שלישי יש לו תור לאולטרסאונד אשכים. מספר שאלות: 1.גם אם מגלים איזשהי בעיה באולטרסאונד, וניתן לטפל בה, עד כמה ניתן לשפר את הממצאים? 2. אם אין שום בעיה, מה הסיכוי שיהיה שינוי בבדיקה בעוד חודש אם בעלי יעשן במקום קופסת סיגריות ליום חצי קופסא ויקפיד יותר על התזונה? 3. יש מקרים שיש טעות בבדיקת זרע? 4. יש צורך בבירור גנטי בשל הממצאים הללו? 5. במקרים כאלה ישר מאשרים IVF גם אם אנחנו מנסים רק חצי שנה?

1.בהחלט ניתן לטפל כמו במקרה של וריקוצל-התרחבות של וריד האשך. 2.תיתכנה תנודות באיכות הזרע בשיעור הקרוב לעד 30-40% בין בדיקה לבדיקה,אולם עדיין הבדיקה תהיה לוקה במרבית המדדים. 3.נדיר 4.בהחלט-במיוחד לגבי חסרים בכרומוזום Y 5.אכן כל,אם כי הייתי ממשיך בבירור והטיפול בבעיה לחא קשר לטיפול בהפריה חוץ גופית

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע