תוצאות בדיקת זרע- בדיקת זרע

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

03/04/2018 | 15:47 | מאת: מילי

שלום, ראשית אספר בקצרה את הסיפור שלנו, אני ובעלי עשינו בדיקות טרם הריון לרבות בדיקת זרע. מאחר וכשבוע לאחר בדיקת הזרע גילינו שאנחנו בהריון (הריון ספונטני לאחר 3 חודשי ניסיונות) לא טרחנו לקחת את תוצאות בדיקת הזרע כי שיערנו שהכל תקין (טעות גדולה שלנו). ההריון היה תקין והבדיקות היו תקינות אך לצערנו בשליש השני איבדנו את התינוק בשל קרישיות יתר (apla) שלי שהתגלתה לאחר האובדן. מאז במשך 5 חודשים אנחנו לא מצליחים להקלט למרות איתור ביוץ. היום הלכתי לקחת את תוצאות הבדיקות זרע שנעשו אחרי 3 ימי התנזרות (שנעשתה ב09.08.17 כשכבר היינו בהריון ולא ידענו) ונראה שהתוצאות אינן תקינות והינן: צבע- צהבהב צמיגות- normal pH- 7.4 נפח- 5 מ״ל ריכוז 8x10^6 תנועה 50% תנועה פרוגרסיבית 25% תנועה מקומית 25% ללא תנועה 50% לויקוציטים 0x10^6 אגלוטינציה שלילית Total motile count 20x10^6 בדיקת מבנה לפי WHO תאים תקינים 1% (כשצריך להיות 4%) פתולוגית ראש 80% פתולוגית זנב 19% מה זה אומר מבחינתנו? עד כמה להילחץ?

מדובר בזרע לוקה בעיקר בשני מדדים חשובים ריכוז הזרע,והאיכות המורפולוגית שלו,יש לאתר את הרקע לבעיה ולטפל בטיפול ייעודי בפריון שעשוי לכלול בשלב ראשון טיפול בהשריית ביוץ+ הזרעות תוך רחמיות לאחר השבחת הזרע במועד הביוץ,כמובן שאם תאותר בעיה אצל בעלך הוא יקבל טיפול הולם בבעיה

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע