בדיקת הורמונים לגבר ושאלה חשובה

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

08/01/2017 | 14:11 | מאת: אילן

שלום ,אני בן 34 בדרכ מתאמן חוץ מ 4 חודשים האחרונים ... לפני שנה היה לי טסטוסטרון טוטאל 5.56 ng/ml כאשר הטווח הוא בין 2.45 ל 12...כלומר תקין עכשיו אחרי שנה ירד לי ל 3.83 ng/ml , בבדיקת השתן יצא לי חלבון בשתן 20 מ"ג שזה גבולי ,השאלה שלי אם הסיבה לרידה בטסטוסטרון היא כי ייתכן שהוא נשפך עם החלבון בשתן ואני מאבד ממנו? או סתם סיבה אחרת של דכדוך סטרס או חוסר אימון ? יש לציין כי LH =3.5miu/ml כאשר הטטוח בין 0.8 ל 8 ו FSH= 2.4 miu/ml כאשר הטטוח בין 0.7 ל 11 פרולקטין 9 ng/ml כאשר הטטוח בין 1 ל 18 שימו לב ליחידות מידה שהן שונות בבדיקה בכללית לעומת מכבי.... שאלה שניה שלי האם ניתן לנבא איכות זרע לפוריות לפי FSH? שמתי לב שכל מי שהיה לו FSH גבוה האיכות זרע שלו ירודה,אז מה זה אומר שאצלי FSH נמוך? נטלתי ציפרלקס 6 שנים ולוסטרל 4 שנים עד היום... תודה

מתקבל הרושם שהבדיקות שלך בטווח התקין ,יתכן שהירידה בטסטוסטרון נובעת מהפסקת הפעילות הספורטיבית בחודשים האחרונים,או בעקבות שינוי ברמת החלבונים בדם,

09/01/2017 | 11:50 | מאת: אילן

היי דוקטור, שאלה מספר 1:האם ייתכן שהפסקת פעילות ספורט ומשקולות תוריד ב 30% את הטסטוסטרון בשנה? אני חשבתי על כיוון אחר,יצא לי בשתן 20 MG/DL חלבון,שזה בדיוק בגבול ,לטענת הרופא זה לא משהו קיצוני היום וקריאטינין בדם היה תקין, לכן הוא לא רואה בזה משהו כלייתי חמור,אך אני חשבתי שאולי עם החלבון שיוצא בשתן נוזל גם טסטוסטרון ואז אני מאבד כמות גדולה 30% זה חתיכת כמות של איבוד... מה שמוביל אותי לשאלה אם בעצם כל אדם שיוצא לו חלבון בשתן יש לו טסטוסטרון נמוך? אני כבר מבולבל... שאלה מספר 2:היה לי לפני כמה שנים LH 5 וירד ל 3.5 האם יש דרך להעלות אותו? שאלה מספר 3: שוב שואל האם ניתן לנבא איכות זרע לפי FSH? תודה

1.מדידת הטסטוסטרון בדם הינה הטסטוסטרון החופשי והבלתי קשור לחלבון 2.הדרך היחידה להעלות את רמת ה-LH הינה באמצעות זריקות 3.באופן כללי ניתן לומר שרמת FSH גבוהה עלולה להיות קשורה למדדי זרע לקויים

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע