הפלות חוזרות

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

22/09/2012 | 07:16 | מאת: אור

שלום ד"ר קול אני בת 42 ללא ילדים. עברתי הפסקת הריון בגיל27 ובארבע השנים האחרונות היו לי 3 הפלות . צילום רחם תקין. פרופיל הורמונלי תקין. מחזור לא סדיר ודימום חלש מאוד של יום אחד.. זרע של בעלי תקין . האם ההפלות נובעות מאיכות הביציות ? הריון לא תקין.לא מתפתח .. אילו בדיקות נוספות כדאי לבצע ? האם עלי לשקול תרומת ביצית ?

22/09/2012 | 07:25 | מאת: פרופ' שחר קול

על רקע דימום מועט מומלץ לבצע היסטרוסקופיה. על רקע 3 הפלות טבעיות רצופות יש לשקול ברור גנטי, וכן ברור לקרישת יתר, אם כי סביר להניח כי הסיבה להפלות היא איכות הביציות. אפשר לדחות נושא תרומת ביציות לעתיד הרחוק יותר.

22/09/2012 | 19:06 | מאת: אור

תודה ד"ר .אשמח אם תפרט יותר . האם על שנינו לבצע את הבדיקה הגנטית או שאחד מאתנו (אני) יכול לבצע זאת. באיזו בדיקה בדיוק מדובר ? מה עלותה ?

22/09/2012 | 19:29 | מאת: פרופ' שחר קול

בדיקת דם לקריוטיפ ע"י 2 בני הזוג. אין עלות עם הפניה של יועץ גנטי.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית