חידוש תאי זרע

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

23/08/2012 | 21:27 | מאת: טניה

שלום רב דר' קול. לגבר בן 64, עם ספירת זרע נמוכה. אך מקריאת חומר, אצל גבר מתחדשים התאים עד לגיל מבוגר. כך שאין בלאי. 1) האם יש מצבים בהם מפסיקים להתחדש תאי הזרע? 2) האם נדיר שגבר מבוגר, אפילו בן 70 (צ'רלי צ'פלין היה כזה) מסוגל להפוך להורה ? כמו שנדיר שנשים בנות 44, 45 יולדות מביציותיהן? או דבר שכיח. 2) [מניחה שעם תרומת ביצית, אני לוקחת סיכון שהזרע לא יהיה מסוגל להפרות, ואזה כדאי לקחת זרע צעיר מבנק הזרע]. האם ניתן לבדוק הזרע בבי"ח?

24/08/2012 | 08:59 | מאת: פרופ' שחר קול

1. אצל גבר בריא - הזרע תמחדש בכל גיל 2. לא נדיר, שכן זרע חדש נוצר כל הזמן, גם בגיל מבוגר, בעוד שמלאי הביציות של האישה הוא סופי, ואינו מתחדש. 3. אפשר לבצע ICSI ובכך לעקוף את הבעייה.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית