בטא 99 = שאלות

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

10/08/2012 | 11:33 | מאת: נועה

אחרי ivf איקסי שבועיים אחרי החזרת עובדים - בטא 42 , היום ( יומיים אחרי ) בטא 99 אמרו לי לבוא רק עוד שבועיים וחצי לאולטרא סאונד ולהמשיך 3 פעמים ביום נרות אוטגסטון 200 האחות אמרה תמיכה עד שבוע 11 אני בת 41 , פעם ראשונה בהריון : שאלות: 1. האם נהוג בגילי לתת תמיכה כה ארוכה של נרות עד שבוע 11 ? לא נבדקה רמת פרוגסטרון , האם זה ברוטינה לתת ? 2. רגישות לפטרת : האם מותר לקחת כמוסות פרוביוטק לחיידים טובים - למניעה ? דרך הפה 3. ממשיכה לקחת חומצה פולית 400 מק"ג ו4 טיפות ויטמין D ליום = האם מותר ? 4. במקרה של כאב - איזה משכך כאבים מותר לקחת בהריון ? 5. במקרה של צריבה בשתן - בד"כ לוקחת 3 כמוסות של פמינוז ( תוסף מזון ) שתמיד עוזר , האם מותר בהריון ? 6. מה אסור בהריון לקחת ? ( כמובן לא מעשנת , אלכוהול ועוד ) 7. האם מותר בשלב כה מוקדם זה של ההריון לעשות פעילות גופית של הליכה של שעה ? 8. האם מותר לקיים יחסי מין ?? לתזמן את הנר אחרי היחסים? האם מותר עם הנרות - 3 פעמים ביום . . . תודה מעט מתרגשת , שמחה ולחוצה כאחד , לכן עומס השאלות .... סופ"ש טוב

10/08/2012 | 11:52 | מאת: פרופ' שחר קול

1. לדעתי - מיותר. אפשר לבדוק פרוגסטרון ואסטרדיול, יתכן וניתן להפסיק מיד כעת. אם לא ניתן - אפשר להפסיק בשבוע 9 (או 7 שבועות לאחר השאיבה), גם זה - עם מקדם "היסטריה" 2. כן 3. כן 4. אקמול ודומיו 5. לא מכיר, מניח שאפשר. 6. להמעיט בסוכר, לשמור מפני עליה מוגזמת במשקל. 7. כן 8. כן בהצלחה.

11/08/2012 | 02:11 | מאת: נועה

דר' שחר קול תודה רבה רבה על המענ המפורט והמהיר לילה טוב נועה

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית