פוריות

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

23/04/2012 | 13:13 | מאת: אישה

שלום רב, אנחנו לאחר 3 טיפולי IVF, בטיפול א-7 ביציות עם הפרייה 1 באיחור של יום. בטיפול ב-14 ביציות ללא הפרייה, בטיפול ג-7 ביציות: 2 הפרייות - עובר 1 לא תקין גנטית, עובר 2 - סה"כ 2 תאים, בטיפול זה השתמשנו במיון זרע אצל בנימין ברטוב ובקלציום בהפרייה. אנחנו לקראת טיפול רביעי. בעלי התחיל לקבל - ויטמין E ו- Q10 ואנטיביוטיקה לשיפור זרע במקביל הפסיק לעשן, לאחר בדיקת זרע נמצא שבירת DNA - 39%. בכל 3 הטיפולים קיבלתי פרוטוקול שונה. הוסבר שבטיפול השלישי הגבתי טוב יחסית לטיפולים הקודמים. אני עם רחם תקין, מחזור וביוץ סדיר, בת-32. הוסבר לנו במידה ולא יהיו הפרייות בטיפול הבאה, יובצע בדיקת תקינות ביציות ע"י תורם זרע. האם יש דרך נוספת לבדוק ביציות ? למרות שבכול הטיפולים הרופא אמר שהביציות בשלות ויפות. תודה מראש.

23/04/2012 | 14:36 | מאת: נועה

קצת מורכבת השאלה שלך, ואולי עדיף להפנות אותה לפורום של פרופ' זיידמן? אני לא יודעת אם אפשר לבדוק תקינות של ביציות באופן אחר. אני מניחה שאפשר לבצע בדיקות גנטיות לתקינות הביציות אבל אם כבר מגיעים לשלב שאיבת ביציות בד"כ מעדיפים לנסות להפרות אותן ולא לבזבז אותן על בדיקות גנטיות. אלא אם כן יש אינדיקציה רפואית לכך. מאחלת לך שתעלו על דרך המלך במהרה! אשמח לשמוע אם מי מהרופאים ענה לך תשובה שתאיר את דרכנו גם! יום טוב

23/04/2012 | 14:37 | מאת: נועה

עניתי בפורום הלא נכון...

23/04/2012 | 17:36 | מאת: פרופ' שחר קול

לא ניתן לבדוק ישירות איכות ביציות, אלא במבחן התוצאה: הריון תקין, ותינוק בריא. בדיקה עקיפה היא ע"י השלמות הגנטית של הגופיף הפולארי הראשון והשני.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית