FSH גבוה ,אודה על עזרתך הדחופה

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

24/01/2012 | 23:50 | מאת: שמחה

שלום, בת 41.5 נשואה ללא ילדים. מיד לאחר נישואי נכנסתי להריון ספונטני ביוני לפני כחצי שנה. ההריון הסתיים בהפלה עם כדור ציטוטק בשבוע 8 מכיון שלא התפתח ( שק הריון ריק).במהלך ההריון התחלתי אלטרוקסין 50 מג עקב עליה בTSH וכרגע נוטלת ומאוזנת . מלבד זאת, לא היו הריונות/הפלות בעבר . בדיקות קרישה וקריוטיפ תקינות. ניסיתי להכנס להריון ספונטני במשך 3 חודשים,ולאחר מכן הופניתי לבדיקות הורמונליות כדלקמן: ביום 4 למחזור: TSH 1.64 Prolactin 646 LH - Luteinizing Hormone 13.7 FSH IU/l 16.5 Estradiol (E2 <100 Testosterone Total<1.5 DHEA-S | micmol/l 10.4 ביום 21 למחזור : Progesterone 29.5 לפי מעקב זקיקים הביוץ היה ביום ה17 לערך, למרות תזמון היחסים לא נכנסתי להריון. בדיקת זרע מורפולוגיה 3% אך הריכוז 56 מיליון 1. מה היית ממליץ כשלב הבא לטיפול?מתלבטת אם להתחיל מיד בIVF או קודם זריקות הורמונים והזרעה 2. האם כדאי להתחיל לטול DHEA ? 3. האם לחזור על בדיקת הFSH? 4.אילו בדיקות נוספות מומלץ לעשות ?צלום רחם,היסטרוסקופיה AMH ,AFC? 5. האם כדאי שגם בעלי יעשה קריוטיפ? 6. מה הסיכוי ללדת עם הנתונים לעיל? תודה!!!!!!!!!!!!!!

25/01/2012 | 19:23 | מאת: פרופ' שחר קול

1. צילום רחם? 2. אפשר, אין לכך תשובה מדעית ברורה. 3. לא 4. צילום רחם. 5. ההוריה אינה ברורה. 6. די קטנים.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית