שימוש בקרינון והשפעתו

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

06/09/2019 | 09:58 | מאת: גיגי

אני בטיפול הפריה חוץ גופית. ויש לי תמיכה של קרינון פעם ביום . 1)קראתי בפורומים שצריך כל יומיים או שלושה לנקות את צוואר הרחם דרך האצבע אולי , משאריות או הגושים שמצטברים מהקרינון כדי שיכנס וייספג הקרינון שבמנה שאחריה ולא יפריעו לו הגושים !!! מה דעתך על זה ? הפעולה הזאת מומלצת או לא ? זה לא יזיק ? 2) האם פעם אחד קרינון מספיק ? 3(אני יכולה לעשות בדיקת דם כל 3 ימים אחרי ההחזרה לדעת ערך הפרוגסטרון כדי לוודא האם הקרינון נספג טוב או לו ? מה הערך של פרוגסטרון הרצוי אחרי ההחזרה ?

06/09/2019 | 10:37 | מאת: פרופ' שחר קול

אין צורך לנקות עם אצבע. יש להבדיל מחזור טרי מול מחזור הפשרה. במחזור טרי יש קורלציה בין רמת האסטרדיול המרבית לפני השאיבה, לבין רמת הפרוגסטרון הנדרשת בחלון ההשרשה בשלב הלוטאלי. מצטער אם זה נשמע מסובך. לקריאה נוספת: http://ivf.co.il/rationale.pdf

06/09/2019 | 11:55 | מאת: גיגי

אני במחזור של הפשרה . החזרת עובר אחד מוקפא הורמונאלי לא טבעי . ואין לי בעיות פוריות . אני בת 36 עושה pgd (קביעת מין ילוד ) . האם קרינון פעם אחד זה מספיק? מה הדרך המוצלחת כדי שייספג כל החומר (פרוגסטרון ) שבקרינון ? ואיך אדע אם נספג מספיק או לא ?

06/09/2019 | 15:35 | מאת: פרופ' שחר קול

להוסיף עוד קרינון . אחד בבוקר אחד בערב, כמה שעות לפני השינה.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית