4 חודשים אחרי לידה וחשה לא טוב

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

16/07/2019 | 22:39 | מאת: סיגל

שלום פרופ' קול . אני 4 חודשים אחרי לידה . בת 44 לידה של תרומת ביצית עקב רזרבה שחלתית ירודה . במהלך 4 חודשים קיבלתי ווסת חודש לאחר הלידה במשך יום וזה היה טיפטוף. וקבלתי שוב ווסת במשך יום טיפטוף בתחילת החודש. אני חשה תופעות של גיל המעבר : הזעות בלילה , עצבנות, חוסר שקט, אי יכולת לישון בלילה במשך 3 שעות לפעמים . ולאחרונה גם בכי מידי פעם (מה שלא אופייני לי בכלל). חוסר חשק מיני. עברתי בדיקה הורמונלית FSH שלי 66.1 LH שלי 52 E-2 שלי 413 בלוטת התריס תקינה . קיבלתי לפני כשבוע גלולות פרוגרלוטון . רציתי לדעת : 1.האם אני בפרימנפאוזה או כבר בגיל המעבר? 2.האם המצב שלי ישתפר וכמה זמן יקח? והאם הוא לנוכח מצבי ההורמנלי ? אודה לעצתך בעניין אני ממש מבואסת מהמצב . תודה.

17/07/2019 | 07:07 | מאת: פרופ' שחר קול

הפרופיל ההורמונלי הוא מנופאוזלי. על רקע התלונות שאת מפרטת רצוי טיפול הורמונלי חלופי . לא צפוי שיפור טבעי.

17/07/2019 | 16:59 | מאת: סיגל

למה הכוונה מנפאוזלי? שאני בגיל המעבר כבר? אני מקבלת פרוגרילוטון גלולות במשך שבוע . הרופא אמר לי שיהיה שיפור בעוד כמה חודשים ? איך תוך 4 חודשים נכנסתי לגיל מעבר והאם זה מסביר את התחושות שלי ? 1. הגלולות האלה יכולים לשפר את ההרגשה ולמה לוקח ככ הרבה זמן ??? 2.יש עוד משהו שעלי לעשות כדי "לתחזק"את הגוף??? 3.האם אני צפויה להשמנה? וכל מבנה הגוף ישתנה ? סליחה על כל השאלות אני פשוט ממש חרדה מהמצב. תודה !

19/07/2019 | 08:29 | מאת: פרופ' שחר קול

בדיקת הדם מצביעה על חוסר תפקוד שחלתי. זה אופייני ל"גיל המעבר". פרוגילוטון עשוי לשפר את הרגשתך. מומלץ להתמיד בפעילות גופנית, ולהימנע מעליה במשקל (להוריד פחמימות זמינות).

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית