מספר שאלות ............

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

02/05/2019 | 13:29 | מאת: נירית

שלום רב . ילדתי לפני כחודש . עברתי בדיקה אצל הרופא שלי . יש לציין שאני בעלת רזרבה שחלתית ירודה . לקראת פרימנפאוזה . ילדתי עם תרומת ביצית . אילו בדיקות שיגרתיות באופן כללי עלי לבצע מעכשיו והלאה ? בדיקות גניקולוגיות הכוונה ? שד ? כל כמה זמן? פאפ כמה זמן? האם יש עוד דברים ? מה לגבי הווסת ? תודה מראש .

02/05/2019 | 17:35 | מאת: פרופ' שחר קול

שד: בדיקה על ידי כירורג שד מידי שנה. פאפ: פעם בשלוש שנים. ביקור גינקולוגי לדיון בצורך בטיפול הורמונלי חליפי.

02/05/2019 | 21:51 | מאת: נירית

תודה על תשובתך המהירה. שד אני מבצעת אצל רופא הנשים שלי. זה תקין? טיפול הורמונלי חלופי. למה הכוונה? מדוע אני צריכה טיפול הורמונלי? הרופא שלי לא הציע כלום. יש לציין שאני חודש אחרי לידה. תודה

03/05/2019 | 07:35 | מאת: פרופ' שחר קול

אין הכוונה לזמן המידי. אם בהמשך יהיה מצב של מנופאוזה מוקדמת, יש לשקול טיפול הורמונלי חלופי.

04/05/2019 | 14:46 | מאת: נירית

פרופ שחר שאלה נוספת ותודה . כיוון שאני חודשיים אחרי הלידה. וקיבלתי ווסת. ונראה שהיה ביוץ. למרות שהווסת הייתה חלשה. כפי שכתבתי אני עם רזרבה שחלתית ירודה . ועברתי תרוצת ביצית. אני מניחה שאולי ההריון מעכב את גיל המעבר?ובכמה? אני בת 44. תודה .

06/05/2019 | 08:34 | מאת: פרופ' שחר קול

הריון אינו עוצר את תהליך הידלדלות מאגר הביציות.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית