מחזורים קצרים בגיל מבוגר

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

21/02/2019 | 21:07 | מאת: אלון

שלום לך. אשתי בגיל 44 ועוד 4 חודשים-4 המחזורים האחרונים שלה היו קצרים בני 3 שבועות(20-22 ימים)כל אחד.על מה הדבר מעיד?והאם בנסיבות אלה גם מהפריה חוץ גופית היא כבר לא תוכל להרות? הערה-בעבר 2 הריונות ספונטניים תקינים וב4 המחזורים הקצרים האחרונים-בחלק מהם תועד ביוץ מוקדם על ידי ערכת ביוץ בייתית

22/02/2019 | 07:56 | מאת: פרופ' שחר קול

התקצרות השלב הפוליקולארי אופניינית לגיל האישה. הסיכוי להיריון ולידה מטיפול IVF בגיל 44 הוא כ - 1-2% למחזור טיפול.

22/02/2019 | 10:11 | מאת: אלון

הבנתי. אם אני מוסיף נתון שגילי 47 ומבדיקת זרע עדכנית בבדיקת מעבדה"רגילה"(לא מיקרוסקופ כמו במכון ברטוב שמגדיל פי 6 אלף)התברר שהזרע טוב יחסית-בסולם דרגות 1 עד 5 כאשר 3 זה ממוצע ו5 מצויין ניתן לומר שאצלי זה 4-האם גם אז בנסיבות של אשתי הסיכוי להריון מוצלח בהפריה לא עולה על 2 אחוזים לטיפול?ומה דרך אגב הסיכוי בנסיון ספונטני להריון מוצלחצבמקרה שלנו?משהו בסביבות חצי אחוז למחזור?

22/02/2019 | 11:48 | מאת: פרופ' שחר קול

נכון. ההשפעה המכרעת על הסיכוי להיריון היא של גיל האישה, לא איכות הזרע.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית