התייעצות על פרוטוקול ותרופה

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

12/02/2019 | 22:21 | מאת: דנה

אני בת 30 בלי בעיות מיוחדות, התחלתי מעקבים לפני טיפול פוריות ראשון עם פרוטוקול טבעי והתוצאות של הבדיקות דם לא היו טובות לדעת הרופא. היו זקיקים של 16 ו-13 והבדיקות דם היו: E2 אסטדריול 221 פרוגרסטון קטן מ-0.8 LH 24 האסטדריול עלה וירד אבל לא עבר את ה-300 בכל הפעמים של המעקבים, ןה-LH נשאר אותו דבר לאורך כל הימים. הרופא החליט להפסיק את המעקבים ולא לעשות הזרעה ולהחליף פרוטוקןל שכולל גונאל F 900 ואוביטרל. השאלה שלה היא קודם כל האם זה נורמלי בגילי ובהתחשב בתןצאות הבדיקות לעבור לפרוטוקול הזה? ושנית מישהי שעברה טיפולי פוריות אמרה לי שיש צורך במעקב ביוץ ביחד עם הגונאל.. האם זה נכון או שאפשר גם בלעדיו? אשמח לעזרתך.

13/02/2019 | 13:10 | מאת: פרופ' שחר קול

אפשר לעקוב אחר ביוץ בלי גונל, או עם גונל. המעקב זהה. מציע לבדוק AMH כדי לדעת מה העתודה השחלתית שלך.

13/02/2019 | 15:47 | מאת: דנה

קודם כל תודה רבה על התשובה. אנסה לבקש את הבדיקה שהצעת. האם ביחד עם גונאל צריך תרופה מעכבת ביוץ גם או שאין צורך?

13/02/2019 | 16:14 | מאת: פרופ' שחר קול

עיכוב ביוץ חיוני ב - IVF אם על הפרק הזרעה, ניתן לוותר, אלא אם סופ"ש מתערב בלו"ז.

14/02/2019 | 17:11 | מאת: דנה

אכן הזרעה על הפרק. תודה רבה!

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית