החזרת עוברים מוקפאים ואסטרופם

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

06/01/2019 | 23:01 | מאת: שרי

הי, אני לפני החזרת עובר שהוקפא, התחלתי טיפול באסטרופם מינון של 1מ"ג*3 פעמים ביום. אחרי 10 ימים עובי רירית 6.4 מ"מ זקיק בגודל 12 וE2=500 , הונחתי להפסיק עם האסטרופם בגלל התחלה של תהליך ביוצי. יומיים לאחר ההפסקה עובי רירית:5.4 מ"מ זקיק בקוטר 15 ןE2=430 הונחתי להתחיל עם מנופור אחרי 3 ימים נוספים עובי רירית :5.3 זקיק בגודל 18 E2=114. כלומר הזקיק גדל אבל הE2 יורד והרירית לא מתעבה. איך זה קורה? האם יש זקיק שיבייץ? האם יש עדיין סיכוי לרירית עבה?האם היית ממשיך עם ההורמונים או מוותר על הטיפול הזה? מה היתרונות של החזרה על ביוץ טבעי לעומת החזרה עם אסטרופם? תודה מראש

08/01/2019 | 08:00 | מאת: פרופ' שחר קול

הרירית דקה מידי, מה שמפחית סיכויי ההצלחה. יש זקיק 18 ממ, אך אסטרדיול של 114 אינו מתאים. הייתי מוותר על מחזור זה. להחזרה על מחזור טבעי אין יתרון על החזרה עם הכנה על בסיס אסטרופם.

08/01/2019 | 22:53 | מאת: שרי

אז פשוט מפסיקים עם כל ההורמונים? ומה יקרה לזקיק? האם הוא יבייץ לבד? תוך כמה זמן הכל "יתאפס"?

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית